Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У ВООЗ заявили про найнижчу COVID-смертність у світі майже за рік

Смертність від COVID у світі на найнижчому рівні майже за рік - ВООЗ.

Фото із сайту korrespondent.net.

У ВООЗ заявили про найнижчу COVID-смертність у світі майже за рік

Смертність від коронавірусу знижується у всіх регіонах, крім Європи. Водночас найвищою є смертність у регіонах з найменшим доступом до вакцин

Смертність від коронавірусу зараз на найнижчому рівні майже за рік. Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу в середу, 13 жовтня, передає КорреспонденТ.

Кількість смертей від COVID-19, яку реєструють щотижня, і далі знижується та зараз на найнижчому рівні майже за рік.

«Кількість смертей від COVID-19, яку реєструють щотижня, і далі знижується та зараз на найнижчому рівні майже за рік. Але це все ще неприйнятно високий рівень - майже 50 000 смертей в тиждень, а реальна кількість, безумовно, є вищою», - сказав Гебреісус.

Глава ВООЗ уточнив, що COVID-смертність знижується у всіх регіонах, крім Європи - там одразу кілька країн переживають нову хвилю коронавірусу.

Читайте також: На Волині домінує штам Дельта: у 99% взірців виявили мутації 

«І, звісно ж, смертність є найвищою в країнах і групах населення з найменшим доступом до вакцин. Як відомо, 56 країн, які були фактично виключеними із глобального ринку вакцин, не змогли досягти мети вакцинації 10% свого населення до кінця вересня. І більшість із них - в Африці», - додав Гебреісус.

Telegram Channel