Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Спалах поліомієліту біля Рівного: лікарі кажуть про низький рівень вакцинації дітей

Процес вакцинації від поліомієліту не припинятимуть і у вихідні дні – 14-17 жовтня.

Фото Суспільного.

Спалах поліомієліту біля Рівного: лікарі кажуть про низький рівень вакцинації дітей

На Рівненщині триває додатковий тур вакцинації, це пов'язано із виявленим випадком поліомієліту у Великій Омеляні. Там захворіла півторарічна дівчинка, у неї був в'ялий гострий парез ніг

Пів сотні дітей вакцинували від поліомієліту у Великоомелянській громаді в рамках додаткової імунізації від понеділка. Як повідомив 13 жовтня головний санітарний лікар області Роман Сафонов, цього замало, адже в громаді мешкає 238 дітей віком до п'яти років, яких необхідно додатково щепити, передає Суспільне.

Майже 50% дітей як у Великоомелянській тергромаді, так і в області загалом, є невакцинованими.

За словами Романа Сафонова, з батьками, які відмовляються робити щеплення, наразі проводять роз'яснювальну роботу. Він додав, що діти, які не мають щеплень, не можуть відвідувати садочки та школи. За його даними,

«Вакцина давно використовується в Україні, вакцина високої якості, багато років в Україні не спостерігалося жодного ускладнення, виробники відомі, це Франція, Бельгія. Жодних пересторог з цього приводу взагалі не має бути», – прокоментував головний санітарний лікар області.

Поліовірус циркулює на території цієї громади, а діти, які проживають там – в зоні ризику, – розповів завідувач епідвідділу обласного центру контролю та профілактики хвороб Віктор Мороз.

«Тому прийнято рішення провести нульовий раунд імунізації, тобто в першу чергу захистити дітей Великоомелянської громади. Що стосується подальших дій, то будуть вже повноцінні раунди, вакцинуватимуть дітей до п'яти років нашої області», – каже Віктор Мороз.

У пресслужбі ОДА повідомили, що перший заступник голови, куратор медицини Сергій Подолін 13 жовтня зібрав нараду з фахівцями, яка стосувалась вакцинації від поліомієліту.

У підсумку доручив підсилити бригади з вакцинації Рівненського району медиками з Рівного. Процес вакцинації від поліомієліту не припинятимуть і у вихідні дні – 14-17 жовтня.

На початку вересня 2021-го у півторарічної дівчинки діагностували поліомієліт. Дівчина – наймолодша – десята дитина в сім'ї, окрім неї, вірус виявили ще у шістьох її братів та сестер. Вони є носіями, але не мають важких ускладнень.

Виявлений випадок поліомієліту на Рівненщині кваліфікували як надзвичайну ситуацію біологічного характеру обласного рівня, через це вакцинуватимуть дітей до п'яти років.

Читайте також:Відмовились від вакцинації — і дитину паралізувало

Реклама Google

Telegram Channel