Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Відмовились від вакцинації —  і дитину паралізувало

Уважно прочитайте цю інфографіку – не ризикуйте життям своїх і чужих дітей!

Фото із сайту moz.gov.ua.

Відмовились від вакцинації — і дитину паралізувало

Найрезонансніші події в житті України та світу очима наших журналістів

На Рівненщині не пускатимуть до школи дітей, не щеплених від поліомієліту

В області зафіксували та підтвердили параліч у півторарічного малюка, спричинений небезпечною і невиліковною хворобою — поліомієлітом

Ця дитина є наймолодшою, десятою, в сім’ї. Батьки звернулися до медиків після того, як донька, якій рік і чотири місяці, перестала спинатися на ніжки. Ще у шести нащадків у цій родині виявили вірус. На щастя, вони є лише носіями і не мають симптомів хвороби. Батьки відмовилися вакцинувати всіх десятьох дітей із релігійних міркувань. Вони перебувають вдома під наглядом медиків і поки що не відвідують дитсадки та школу.

За словами головного санітарного лікаря Рівненської області Романа Сафонова, у 70% дітей з вірусом поліомієліту хвороба може не проявлятися, у 25% можуть бути певні симптоми. І лише один із

200 хворих ризикує мати параліч. У Рівненській області рівень вакцинації від поліомієліту дітей до одного року є недостатнім і становить 48,9% при необхідних 95%. Тож тепер через цей надзвичайний випадок в області впродовж 90 днів хочуть щепити від поліомієліту всіх дітей до 5 років включно, незалежно від раніше проведеної вакцинації, а невакцинованих не будуть допускати до навчання.

У 1994 році вільними від цієї небезпечної хвороби були оголошені США, в 2000–му — Китай, Японія і Південна Корея, в 2002–му — Європа, в 2014–му — Південно–Східна Азія. За експертними оцінками, вакцина від поліомієліту зберегла життя півтора мільйона людей, ще 18 млн уникнули паралічу. В Україні востаннє поліомієліт виявляли на Закарпатті у 2015 році. Це був перший випадок хвороби в Європі після 2010–го і перший в Україні після 2006–го.

 

На похороні нардепа посварились його дружина та коханка

11 жовтня на поховальну церемонію депутата Верховної Ради Антона Полякова прийшли його дружина Галина Полякова та співмешканка, народна депутатка Анна Скороход, яка входить до групи «Партія «За майбутнє»

Між жінками стався конфлікт. Коли вдова Полякова побачила Скороход, то запитала, як та посміла прийти на похорон? А квіти, які коханка поклала в труну Полякова, прибрала його мама. Дружина нардепа залишилася з двома дітьми. Скороход же офіційно перебуває у шлюбі з бізнесменом Олексієм Алякіним, якому народила сина.

Тим часом речник МВС Артем Шевченко підтвердив, що в організмі померлого 8 жовтня нардепа, 33–річного Антона Полякова, виявили, крім невеликої дози алкоголю, наркотик метадон. «Але який саме метадон, коли він потрапив в організм щодо часу смерті і як це могло безпосередньо вплинути, ще буде встановлюватися після глибоких досліджень», — додав він. Іншими словами, поліція наразі не знає, чи було це вбивство. Антон Поляков пройшов у парламент зі «слугами народу», але його виключили з фракції і він перейшов до групи «За майбутнє». Відзначався гострими і викривальними заявами щодо команди Зеленського.

 

«Нема де жити охороні»: Зеленський відповів, чому не дотримав слова і переїхав на держдачу

На початку каденції Президент заявив, що не зробить цього, й обіцяв віддати державні дачі дітям

Утім, вже рік, як очільник країни там живе, та навіть встиг зробити ремонт. Про це йдеться у програмі «Світське життя». «Все пов’язано лише з охороною: їй потрібне окреме приміщення, тобто я повинен купити на сьогодні територію, на якій буде мій дім і дім для охорони. Чесно скажу, живу я там, як у готелі. Тим не менш, привіз свої меблі з маєтку, який ми продали», — пояснив Зеленський.

Також глава держави відповів, чи будує вже для себе будинок на майбутнє, оскільки рано чи пізно його каденція Президента закінчиться, а жити десь треба буде. «Чесно, ми декілька варіантів знайшли. Зараз питання, як пришвидшити процес: чи купити вже готовий дім і зробити там ремонт, чи землю і будувати новий дім», — розповів він.

 

«Абсолютно неприйнятно»: дружина Саакашвілі про його роман з українською депутаткою

Сандра Рулофс відреагувала на спільне відео чоловіка з нардепкою з фракції «Слуга народу» Єлизаветою Ясько, в якому вони зізнаються у коханні

І яка з них найбільш улюблена, Міхеіл Ніколозович  ще нам не сказав.
І яка з них найбільш улюблена, Міхеіл Ніколозович ще нам не сказав.

 Втім, насамперед у своєму дописі в соцмережі Рулофс зазначила, що Саакашвілі, якого в Грузії посадили за грати, є політв’язнем. Вона наголосила, що повністю приєднується до вимог звільнити його, «попри особисті емоції». «Не приховую, що зміст відео був для мене несподіваним, а форма — абсолютно неприйнятною», — написала вона далі. Мова про відео, яке Ліза Ясько оприлюднила в день затримання Саакашвілі у Тбілісі, куди він таємно прибув напередодні виборів. Політики зізналися, що перебувають у стосунках, люблять одне одного і підтримують.

Рулофс — громадянка Нідерландів. Із Саакашвілі вони одружились у 1993 році, мають двох синів. Офіційно про їхній розрив не повідомлялось. Ясько ж заявила, що він розлучений, а їхнім стосункам понад рік. Після затримання Міхеіла, українка прибула в Грузію, де зустрілася з ним в тюрмі. Саакашвілі засудили до шести років ув’язнення за напад на грузинського депутата.

 

Поляки протестують проти виходу країни з ЄС

Цими вихідними десятки тисяч жителів сусідньої країни на заклик опозиції вийшли на мітинги проти можливої відмови від членства в Євросоюзі

Лише у Варшаві кількість мітингарів сягла 100 тисяч. Демонстрації стали реакцією на рішення Конституційного суду Польщі про те, що Конституція країни має для Варшави більшу вагу, ніж законодавство ЄС. Це вперше в історії Євросоюзу її державою–членом було поставлено під сумнів договори ЄС у Конституційному суді. В Єврокомісії заявили, що рішення викликає серйозні побоювання щодо авторитету Суду Європейського Союзу, і пообіцяли розглянути кроки у відповідь.

Відтак акції з гаслом «Ми залишаємося у ЄС!» пройшли загалом у близько 160 містах Польщі. У Варшаві на мітингу зі сцени виступали опозиційні політики, громадські діячі і ветерани Варшавського повстання. Експрезидент Лех Валенса у своїй промові заявив, що «жоден ворог ніколи настільки не розділяв націю, як ця влада». Частина людей рушила до штаб–квартири правлячої партії «Право і справедливість». Сталося кілька конфліктів з поліцією, одного учасника акції затримали.

Читайте також: Чи підуть луцькі школярі на осінні канікули достроково.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel