Як правильно вибрати на базарі сало - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.10 € 30.58
Як правильно вибрати на базарі сало

Фото із сайту 1000.menu.

Як правильно вибрати на базарі сало

Усім відомо, що це — ​традиційна українська їжа. Калорійність його втричі менша, ніж будь-якого вершкового масла. У ньому багато переваг й перед іншими твердими жирами. На відміну від них воно не активує в організмі процеси окислення і розпаду

Щоб вибрати якісне сало, не потрібно поспішати. У щойно заколотої свині воно прозоре. Нормальним вважається білосніжне зі світлою шкіркою. Якщо ж воно бурувате чи сірувате, то це означає, що його забруднили нечистою сіллю або кров’ю. В обох випадках це говорить про антисанітарію при обробці.

Будьте обережні! Якщо сало хоч злегка відгонить затхлістю або сечею — ​перед вами продукт некастрованого кабана

Необхідно перевірити його і на запах. Воно повинно злегка пахнути паленою соломою. Будьте обережні! Якщо сало хоч злегка відгонить затхлістю або сечею — ​перед вами продукт некастрованого кабана. І останнє: попросіть відрізати тоненький шматочок, але обов’язково по всій висоті. Можливо, що чудове на смак і м’яке в одному місці, сало буде жорстким, волокнистим і неприємним в іншому. Тверда шкіра — ​ознака того, що свиню смалили форсункою, а не соломою.

Читайте також: У лісі ще є: топ-4 рецепти з опеньок