Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Хворі на COVID-19 в Луцькому будинку дитини не були кисневозалежними

Тепер стали частіше потрапляти до лікарень діти з COVID, причому навіть немовлята.

Фото із сайту pnu.edu.ua

Хворі на COVID-19 в Луцькому будинку дитини не були кисневозалежними

Нова хвиля коронавірусу стає нещаднішою: для штаму «Дельта» характерним є різке падіння рівня кисню в крові в інфікованих

Особливістю нової хвилі коронавірусної інфекції в Україні є різке падіння сатурації, попереджає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Буває, у перші дні людина сподівається на легкий перебіг недуги: незначно підвищилася температура, можливі болі в горлі і м’язах, нежить, нудота... А потім сатурація з 92 падає до 70. І це критичний стан, коли хворих дуже важко повернути до життя. Таке різке зниження рівня кисню в крові є ознакою штаму «Дельта».

У зв’язку з цим лікар Тарас Жиравецький пояснив у власному Telegram-каналі, як зрозуміти, що форма COVID-19 стає важкою. За його словами, найперша ознака того, що стан суттєво ускладнюється — це висока температура, яка погано збивається препаратами на 6-7 день захворювання.

Також фахівці відзначили збільшення середньої тривалості госпіталізації ковідних пацієнтів – приблизно це 14 діб. Хоча є випадки, коли їх доводиться лікувати у стаціонарі по 30 днів.

Тривожить, що тепер стали частіше потрапляти до лікарень діти з коронавірусом, причому навіть немовлята. Нерідко маленькі пацієнти є кисневозалежними. На щастя, під час спалаху захворювання у Луцькому будинку дитини, який стався наприкінці вересня і охопив 17 малюків та частину персоналу, таких випадків не було.

Тривожить, що тепер стали частіше потрапляти до лікарень діти з коронавірусом, причому навіть немовлята. Нерідко маленькі пацієнти є кисневозалежними.

ВООЗ наголошує, що 20% осіб, які перехворіли на коронавірус, можуть страждати від постковідного синдрому. Зазначається, що симптоми можуть триматися близько трьох місяців. Спеціалісти відзначають у колишніх пацієнтів підвищену втомлюваність; «нестачу дихання»; когнітивні розлади; деякі інші проблеми. Ці симптоми можуть виникнути після одужання або ж під час хвороби, час від часу вони можуть посилюватися або ж послаблюватись. Характерно це і для дітей.

Медики стверджують, що переважна більшість випадків важкого перебігу хвороби і смертей припадає на людей, які не були вакцинованими.

Оксана КРАВЧЕНКО.

Читайте також у нас: «Тільки вчора коронавірус забрав життя 7 волинян: де зафіксовано смерті​».

Telegram Channel