Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Шансів немає, везіть у морг: медики відмовилися забирати пацієнта в лікарню

Навіть якщо пацієнт дійсно не мав шансів вижити,  то хіба можна ставитись до нього, як до худоби, і навіть не пробувати рятувати? Тим паче, що шанс на життя таки був!

Фото із сайту i.obozrevatel.com.

Шансів немає, везіть у морг: медики відмовилися забирати пацієнта в лікарню

У місті Бар Вінницької області фельдшерка не захотіла транспортувати до лікувального закладу чоловіка, мотивуючи це тим, що… у нього немає шансів на порятунок

Чоловіка, який був без тями і весь у крові, знайшла його 14-річна дочка. Рідні викликали бригаду швидкої допомоги, але фельдшерка порадила шукати машину вже для транспортування у… морг! Згодом «швидку» викликали вдруге, і медики, запідозривши інсульт, таки привезли пацієнта до лікарні, але врятувати його вже не вдалося. Лікарі заявили, що було втрачено дорогоцінний час. За словами заступниці головного лікаря Барської районної лікарні Наталії Навроцкок, у хворого виявили обширний крововилив у ліву півкулю мозку. Вона вважає, що у разі швидкого реагування врятувати чоловіка, можливо, був шанс. Родичі шоковані.

Згодом «швидку» викликали вдруге, і медики, запідозривши інсульт, таки привезли пацієнта до лікарні, але врятувати його вже не вдалося.

Журналісти розшукали саму фельдшерку, яка звільнилася після скандалу. Та запевнила, що це був випадок, несумісний із життям, і лікарі нібито нічого не змогли б зробити. Поліція почала розслідування, проводиться судово-медична експертиза. До матеріалів справи будуть залучені висновки комісії департаменту охорони здоров’я, які дадуть оцінку діям медпрацівника.

Нема слів…

Наталка ЧОВНИК

Читайте також:Названий батько на очах у матері до смерті побив 10-річну дівчинку: всі подробиці трагедії

Telegram Channel