Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чи допоможе волинському місту урядова ініціатива

Ніхто достеменно не знає, що робити з нововолинськими шахтами.

Фото з відкритих джерел.

Чи допоможе волинському місту урядова ініціатива

Трансформація вугільних регіонів – урядова ініціатива, в рамках якої Нововолинськ може отримати фінансування на розвиток.

Якщо так станеться, то вже наступного року надійде державна підтримка для розвитку соціальної інфраструктури, створення нових робочих місць у громаді.

 Як саме це має відбуватися – це обговорювали під час столичного форуму «Справедлива трансформація вугільних регіонів: від планів до дій!», у якому взяли участь голова Нововолинської ТГ Борис Карпус та його заступниця Юлія Лефтер.

 Адже вона передбачає не тільки інвестиції, а й соціальну складову через створення нових робочих місць, підтримку родин шахтарів.        

Урядовці, міські голови вугільних регіонів, донори програми, експерти обговорили головні напрямки вугільної трансформації. Адже вона передбачає не тільки інвестиції, а й соціальну складову через створення нових робочих місць, підтримку родин шахтарів. А також енергетичний перехід - один з ключових елементів справедливої трансформації вугільних регіонів.

Для шахтарського Нововолинська є принциповим і важливим  впровадження цієї програми. Адже раніше гірнича галузь була основним доходом бюджету й на шахтах працювали тисячі мешканців міста. Тепер це не лише йде на спад, а й ставиться питання, чи взагалі залишаться вугільні підприємства, які виконують свою основну функцію – дають енергетичне вугілля. Як відомо, із діючих залишається лише «Бужанська», колись перспективна  шахта №9 йде на закриття. Перестали вести мову про завершення будівництва нової копальні №10 «Нововолинської».

То, може, Нововолинську допоможе нова урядова програма?

Читайте такожНововолинські шахти перетворять на музеї?

Реклама Google

Telegram Channel