Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Від ускладнень коронавірусу померло тримісячне немовля

Влада з'ясовує обставини трагедії.

Фото newsru.co.il.

Від ускладнень коронавірусу померло тримісячне немовля

Серце дитини зупинилося не у лікувальному закладі, а вдома

Трагедія сталася у Кременецькому районі Тернопільщини. Відомо, що батьки один раз зверталися у приймальне відділення районної лікарні, передає ZAXID.NET.

Смерть немовляти підтвердила головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук.

Первинна ланка медицини повинна здійснювати нагляд за маленькими дітьми до року. Чому це не було зроблено - не знаю.

Бригада «швидкої» Кременецького району лише констатувала смерть немовляти. Патронаж і нагляд за дитиною мала б здійснювати первинна ланка медицини. Директор районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Корнійчук розповів журналістам, що йому відомо про такий випадок. Але порадив звернутися до керівництва райлікарні. «Батьки до нас не зверталися. Ця дитина зі сім'єю проживала в селі Андруга. Ми навіть не знали, що в них є хвора дитинка. Знаю, що вони возили дитину на огляд в приймальне відділення Кременецької райлікарні ще 14 жовтня, у вихідний день», – розповів Віталій Корнійчук.

Читайте також: У дитсадку дерево впало на двох дітей та виховательку – дівчинка в комі.

Керівництво Кременецької райлікарні підтвердило, що батьки з немовлям приїжджали в чергове приймальне відділення. «Вони дійсно були в нас. Черговий педіатр оглянула дитину, зауважень не було серйозних, порадила міряти температуру три рази і звернутися наступного дня до їхнього сімейного лікаря, щоб сімейний призначив відповідні ліки. Первинна ланка медицини повинна здійснювати нагляд за маленькими дітьми до року. Чому це не було зроблено - не знаю», – головний лікар Кременецької райлікарні Павло Кісіль.

Реклама Google

Через смерть немовляти у Тернопільській ОДА зібрали нараду, після якої призначать перевірку, щоб з'ясувати причини, чому не був здійснений відповідний нагляд за немовлям.

Telegram Channel