Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Лікарі попереджають про коронавірусний колапс: українська медицина ще трошки і впаде

Скільки втримається на ногах українська медицина?

Фото із сайту slovoidilo.ua.

Лікарі попереджають про коронавірусний колапс: українська медицина ще трошки і впаде

В Україні катастрофічна ситуація з коронавірусом, і якщо приріст нових хворих буде йти такими ж темпами, медичну систему чекає колапс вже через два тижні

Таку заяву зробив Тарас Жиравецький, передає РБК-Україна.

У нас катастрофа по госпіталізаціях - 5924 за добу це новий рекорд!

«У нас катастрофа по госпіталізаціях - 5924 за добу це новий рекорд! Нових випадків більше 20000, летальних 386, але якщо лікарні будуть такими темпами заповнюватися, буде колапс за 10-14 днів», - запевняє головлікар одного з діагностичних центрів Львова.

За його словами, ні медиків, ні ліжок не вистачить. Тому потрібно розробляти новий план зупинки хвилі, оскільки вакцинацією вже цього зробити не вдасться. А от чи є такий план, питання, каже медик, - риторичне.

Жиравецький каже, що подібна картина зараз спостерігається в Британії, де з'явився новий штам. Зараз там думають про повернення до жорстких карантинних обмежень.

«Зараз до речі (в Британії. - Ред.) з появою нового штаму Дельта плюс зафіксували збільшення госпіталізацій, летальних випадків і нових випадків за минулий тиждень і думають повертатися до жорстких карантинних обмежень», - додав медик.

Читайте також: В Україні почнуть вакцинувати дітей від коронавірусу

Раніше Тарас Жиравецький також зробив заяву про COVID-вакцинацію, розповівши, що навіть щеплення не дає гарантії від зараження і важкого перебігу хвороби.

Нагадаємо, що в Україні щодня фіксується понад 20 тисяч нових випадків вже кілька днів поспіль. 20 жовтня було встановлено абсолютний рекорд за новими хворими та смертями - 22 415 і 546 відповідно.

Telegram Channel