Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Війна за життя: показали, як працює ковідна лікарня на Волині (Відео 18+)

Двом пацієнтам ампутували ноги. Причина - тромбози.

Фото із сайту volynpost.com.

Війна за життя: показали, як працює ковідна лікарня на Волині (Відео 18+)

Зранку 26 жовтня у коронавірусному госпіталі Волинської обласної клінічної лікарні перебувало 187 пацієнтів, 151 із них - під високими потоками кисню

8 людей - у реанімації, одна пацієнтка із пневмотораксом, і один - після ампутації, про це повідомив речник медзакладу Андрій Гнатюк у фейсбуці.

Поступило за минулу добу 22 хворих, виписали 18. З усіх хворих лежить 18 щеплених: однією дозою - 7, двома дозами - 11. За минулу добу використали понад 4 тонни кисню, залишилося більше 7,7 тонн.

Також Андрій Гнатюк поділився відео із ковідної реанімації шпиталю в Боголюбах, яка працює на межі. Якщо когось переводять у відділення або хтось помирає, на їхні місця кладуть тих, хто потребує високих потоків кисню. На жаль, просто під час знімань пішов з життя один пацієнт, що хворів на коронавірусну інфекцію.

Анестезіолог шпиталю Катерина Коснюк каже, що у відділенні для найважчих хворих із вересня не було вакцинованих пацієнтів, що свідчить про дієвість щеплень. Сама лікарка зізналася: втратила дідуся просто в реанімації в Боголюбах, якого не встигли вакцинувати від ковіду.

Він тут лежав. Він в мене на зміні пішов... Ви не уявляєте наскільки важко бачити всю цю ситуацію.


«Він тут лежав. Він в мене на зміні пішов... Ви не уявляєте наскільки важко бачити всю цю ситуацію», - говорить Катерина Коснюк.

Торакальний хірург Володимир Гончарук зазначає, що одне з ускладнень коронавірусу - утворення своєрідних пухирів на легенях, що лопаються. Починається проникнення повітря у плевральну порожнину - пневмоторакс. Тому пацієнтам ставлять трубки, аби повітря виходило. За місяць такий стан буває у 5-6 пацієнтів.

Двом пацієнтам ампутували ноги. Причина - тромбози.

У ковідній реанімації недужих не можуть відвідувати родичі, адже це небезпечно, тому на персонал лягає більше навантаження. Хворим треба не тільки допомогти, а й втішити, більшості з них просто не може розмовляти. Тим, хто все ж може, багато спілкуватися не дозволяють - падає сатурація. Однак, попри всі зусилля медиків у рідних хворих нерідко виникає незадоволення.

Читайте також: Лікарі попереджають про коронавірусний колапс: українська медицина ще трошки і впаде

Детальніше - у сюжеті.

 

Telegram Channel