Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Представляємо суперника Прометея: Тренер — австралійка та арена на березі озера (Відео)

Філософія клубу полягає в тому, аби віддавати перевагу саме вітчизняним гравцям.

Фото Damien Sengstag.

Представляємо суперника Прометея: Тренер — австралійка та арена на березі озера (Відео)

Вчора волейболістки “Прометея” прибули до Швейцарії — країни, де роблять найкращий у світі шоколад. Сподіваємося, що нашим дівчатам буде солодко і в сьогоднішньому єврокубковому матчі проти Вітеоса

Сам же поєдинок проходитиме на арені «Рівера Невшатель», яка розташована на березі Невшательського озера. В той же день після прильоту «червоно-білі» встигли провести вечірнє тренування, інформує пресслужба ГО ФВУ.

Щодо місцевої команди, то вона була основана у 1961 році.

Щодо місцевої команди, то вона була основана у 1961 році. А через 28 років об'єдналася з університетським клубом та стала «НУК» (Невшетельским університетським клубом). З приходом головного спонсора почала носити його назву — «Вітеос». До слова, ця компанія займається виробництвом, передачею та розподілом електроенергії.

Філософія клубу полягає в тому, аби віддавати перевагу саме вітчизняним гравцям, зокрема, родом з Невшателя. Втім, рівень більшості цих волейболісток не настільки високий, щоб на рівних боротися за медалі з іншими колективами ліги «А» — найсильнішого швейцарського дивізіону, де суперник «Прометея» виступає з 2009-го року. Цей турнір представляють команди, чиї бюджети набагато потужніші. І, зрозуміло, що вони мають змогу запрошувати якісних легіонерів.

Тому в 2012-му році прихильники «Вітеоса» вирішили створити клуб фінансової підтримки з метою зібрати 50 тисяч швейцарських франків на трансфери. Дана організація функціонує і до сих пір. Зараз туди входять 85 членів, які готові сплачувати щорічні внески.

Цієї миті у складі чинного чемпіона Швейцарії грають четверо легіонерок: хорватка Барбара Дапіч, американки Жасмін Гросс, Тіа Скамбрей та Кіра Холт. Головним тренером же є колишня волейболістка збірної Австралії Лорен Бертолаччі.

Читайте також: Волейбол: Сьогодні Прометей зіграє лігочемпіонівський матч у Швейцарії (Анонс, трансляція)

У минулому сезоні «НУК» вдруге у своїй історії виграв золоті медалі чемпіонату Швейцарії. Наразі ж він ділить перший рядок із «Еш Пфеффінгеном» — в обох по 5-ть перемог у 5-ти матчах.

Нагадаємо, що перший поєдинок фіналу кваліфікації Ліги чемпіонів ЄКВ відбудеться сьогодні, 27 жовтня, о 21:00 за київським часом. Відео онлайн-трансляція на Youtube-каналі Dmart TV.

 

Telegram Channel