Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У громаді на Волині діти тиждень вчитимуться дистанційно

І учням важко, і вчителям.

Фото: censor.net.

У громаді на Волині діти тиждень вчитимуться дистанційно

27 жовтня у Володимир-Волинській міській раді відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

На початку засідання заслухали короткі звіти представників медичних установ, лабораторного центру та Держпродспоживслужби щодо ситуації із поширенням коронавірусної хвороби у громаді, повідомляється на сайті Володимир-Волинської міськради.

Як зазначила генеральний директор КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок, епідситуація у громаді дуже складна, адже щоденно до лабораторії скеровується понад 100 зразків біологічного матеріалу. І лише за останню добу отримано 51 позитивний результат ПЛР-тестування. Всього на амбулаторному лікуванні знаходиться 703 особи, з яких 454  – жителі міста і 249 – жителі району.   

З 1 по 7 листопада навчальний процес у закладах освіти буде здійснюватись у дистанційному режимі.

Підтвердила слова колеги і генеральний директор КП «Володимир-Волинське ТМО» Тетяна Ващук, адже стаціонарне відділення лікарні уже ледь вміщає усіх хворих із важкими формами коронавірусу, а медики, які займаються їхнім лікуванням, на межі виснаження. Станом на 8 годину 27 жовтня на лікуванні у стаціонарі перебуває 102 пацієнти, 4 з яких у вкрай важкому стані у відділенні інтенсивної терапії. Щодня у Володимир-Волинському ТМО близько 20 госпіталізацій з діагнозом коронавірус.

Ярослав Матвійчук поінформував присутніх щодо рекомендації Міністерства освіти продовжити шкільні канікули до 7 листопада. Проте у Володимир-Волинській громаді пропонується на один тиждень запровадити дистанційне навчання. Таким чином діти протягом двох тижнів не контактуватимуть один з одним, а працівники загальноосвітніх шкіл, які ще не щепились від коронавірусу, матимуть змогу це здійснити. Адже, як зазначила начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун, згідно постанови Кабміну, після 8 листопада колективи усіх навчальних закладів мають забезпечити стовідсотковий рівень вакцинації, а нещеплені працівники будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.    

Інформацію, озвучено медиками, було взято до відома, а міськрайонний відділ ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» зобов’язали продовжувати щоденно надавати наявну інформацію міському голові щодо виявлення хворих на COVID-19, в тому числі у розрізі суб’єктів господарювання громади, незалежно від форми власності.

Із врахуванням рекомендації Міністерства освіти України та з метою запобігання поширення коронавірусної хвороби, з 1 по 7 листопада навчальний процес у закладах освіти буде здійснюватись у дистанційному режимі.

Поліція та Держпродспоживслужба буде проводити посилені рейди щодо дотримання обмежувальних заходів «помаранчевої» зони, – повідомив Ярослав Матвійчук. Також комісія рекомендує заборонити комунальним закладам проведення будь-яких масових заходів у громаді, окрім тих, які необхідні для функціонування органів державної влади. Ввести такі ж заборони комісія рекомендує ввести і іншим суб’єктам господарської діяльності.

Насамкінець перший заступник міського голови наголосив на необхідності вакцинування, адже наразі це єдиний спосіб, аби сформувався колективний імунітет, а бізнес у «червоній» зоні зможе працювати лише за умови наявності ковідних сертифікатів.

Читайте також: Вже пів України захворіло: з 30 жовтня ще сім областей переходять в червону зону.

Telegram Channel