Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ховайся, Ребров! Тремти, Шацьких!

Аве, Пшонка: такий подарунок зробили Євгену Селезньову на день народження. Нагадаємо, що в образі римського імператора Юлія Цезаря раніше поставав ексгенпрокурор України, одіозний Віктор Пшонка.

Фото із сайту football24.ua .

Ховайся, Ребров! Тремти, Шацьких!

Нападник грізного ФК «Минай» обіцяє подерти на дрантя свою футбольну взувачку, але таки розтрощити голеадорський рекорд УПЛ…

 

 Євген Селезньов укотре струсонув навколофутбольний інформаційний простір – і знову не забитими голами. 36-річний нападник безапеляційно заявив, що не повісить бутси на цвях, допоки не заб’є ще вісім голів і не стане кращим бомбардиром в історії вищого дивізіону українського футболу (зараз на рахунку Селезньова 116 м’ячів, у Максима Шацьких та Сергія Реброва – по 123). Нагадаємо, що нинішнього сезону Сєля, виступаючи за ФК «Минай», ще не забивав. Минулого ж, граючи за «Колос», записав на свій рахунок п’ять голів – усі з пенальті. Якщо бомбардирські справи Євгена і далі рухатимуться такими темпами, то він має усі шанси встановити той рекорд, уже розмінявши п’ятий десяток. Тим більше, що задля більшої переконливості варто забивати не вісім, а дев’ять м’ячів (деякі футбольні статисти стверджують, що на рахунку Шацьких не 123, а усі 124 голи).

2-5-9-13-14-15-19.indd
 

 Поки ж Євген Селезньов робить гучні заяви, інший український форвард-ветеран тихою сапою підбирається до тих самих футбольних рекордів. 34-літній нападник «Зорі» Олександр Гладкий двічі забив у ворота «Металіста 1925» і довів свій бомбардирський доробок в УПЛ до 98 голів. До того ж цей дубль став 18-м у кар’єрі Олександра – він повторив рекорд Реброва, Девіча, Ярмоленка і того ж таки Селезньова. Прикметно, що дуплетами Гладкий стріляв у складі відразу шести клубів («Зоря», ФК «Харків», «Шахтар», «Дніпро», «Карпати», «Чорноморець»).

Результати 13-го туру в УПЛ: ФК «Маріуполь» – «Динамо» – 2:3; «Шахтар» – «Десна» – 4:1; «Інгулець» – «Верес» – 0:0; «Колос» – ФК «Львів» – 0:1; «Рух» – ФК «Олександрія» – 0:0; «Металіст 1925» – «Зоря» – 1:6; СК «Дніпро-1» – «Минай» – 4:0; «Ворскла» – «Чорноморець» – 0:0.

Зараз на рахунку Євгена Селезньова 116 м’ячів, у Максима Шацьких та Сергія Реброва – по 123.

Тим часом увага українських уболівальників уже переключилася з УПЛ – на єврокубки. Напередодні, 3 листопада, «Шахтар» на «Сантьяго Бернабеу» намагався реабілітуватися за нищівні 0:5 від мадридського «Реала» у Києві. А днем раніше, 2 листопада, київське «Динамо» приймало на «Олімпійському» каталонську «Барселону», з посади головного тренера якої 28 жовтня був звільнений Рональд Куман.

Проте дива не сталось: наші програли, так і не забивши жодного гола – 0:1 (Ансумане Фаті, 70 хв.). Щоправда, після матчу наставник киян Мірча Луческу заявив: «Ми добре зіграли з «Барселоною», нарівні з цією великою командою, і, як мінімум, заслуговували на нічию». Ну-ну...

2-5-9-13-14-15-19.indd
 

 А ось луцька «Волинь» напередодні, 3 листопада, приймала житомирське «Полісся». У попередньому ж турі «червоно-білі» 29 жовтня прикро поступилися у Луцьку волочиському «Агробізнесу». Єдиний гол у матчі на п’ятій хвилині поєдинку відправив у власні ворота 22-річний центральний захисник-гренадер «Волині» Максим Войтіховський (зріст 195 см!). Щоправда, ані 90 «основних» хвилин, ані восьми доданих арбітром командам не вистачило. Фінальний свисток прозвучав якраз тоді, коли суперники взялися доводити щось одне одному… навкулачки, за що суддя виписав три «гірчичники» гравцям «Волині», і ще два – футболістам «Агробізнеса».

Результати 16-го туру в Першій лізі: «Полісся» – «Нива» – 1:1; «Волинь» – «Агробізнес» – 0:1; «Олімпік» – «Кривбас» – 0:2; «Прикарпаття» – ФК «Ужгород» – 3:1; СК «Краматорськ» – «Гірник-Спорт» – 0:1; «ВПК-Агро» – «Кремінь» – 2:0; «Оболонь» – «Поділля» – 1:0; «Металіст» – «Альянс» – 2:0.

Реклама Google

Читайте також: Роман Зозуля забив диво-гол в іспанській Сегунді.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel