Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Лікарка розповіла, які ліки не можна вживати при коронавірусі

Самолікування – шкідливе.

Фото із сайту Слово і Діло.

Лікарка розповіла, які ліки не можна вживати при коронавірусі

Серед протипоказань до лікування коронавірусу значиться вживання антибіотиків і гормональних препаратів

Їхнє застосування, особливо самопризначення, може значно погіршити стан хворого.

Про це заявила український медик Аріана Мохаммад в інтерв'ю Радіо Свобода.

Так, вона розповіла, що все частіше спостерігає картину, коли хворі на коронавірус намагаються займатися самолікуванням, застосовуючи антибіотики та гормони. Ні до чого хорошого це не призводить.

 Часто стаються летальні випадки в результаті такого «самолікування»

«Наші пацієнти приймали вдома досить немаленькі дози гормонів, вони їх поступово починають збільшувати, хоча у них ще не настав цитокіновий шторм, у них немає гіпоксемії, у них немає проявів дихальної недостатності. І вони приїжджають в стаціонар, вже будучи на певному проміжку часу прийому гормонів. І ось тоді вони є слабшими відповідачами на ту терапію, яку ми даємо їм в стаціонарі. Тому що вони пригнічують імунну відповідь» - розповіла вона.

Лікар додала, що часто стаються летальні випадки в результаті такого «самолікування» і закликала українців відповідально ставитися до свого здоров'я. Антибіотики та гормони при коронавірусі можна приймати тільки після цілого ряду досліджень і аналізів, а також виключно за призначенням лікаря.

«Ці аналізи повинен інтерпретувати в першу чергу лікар, не пацієнт за референтними значеннями. І тільки з ним вирішувати питання про подальше призначення ліків» - підкреслила вона.

Читайте також: Столиця на порозі епідемії грипу: за тиждень понад 20 тисяч хворих

Реклама Google

Telegram Channel