Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Імунолог пояснив, чому деякі лікарі відмовляють пацієнтів від вакцинації

Зараз формується нова медична спільнота, яка готова боротися, готова відстоювати, готова впливати.

Фото 24 канал.

Імунолог пояснив, чому деякі лікарі відмовляють пацієнтів від вакцинації

зараз проти COVID-19 вакциновано понад 80% медпрацівників в ковідних лікарнях

Лікарі також вірять «лідерам думок», які виступають на телеканалах, а не професійним медичним спільнотам. Але ситуація покращується завдяки якісному інформуванню.

Про це в інтерв'ю LB.UA заявив імунолог Федір Лапій. За його словами це проблема медичної спільноти.

Імунолог наголосив, що в Україні мало важелів впливу на непрофесійних лікарів.

«В інших країнах є окремі медичні суди або окремі палати, які розглядають морально-етичну сторону роботи лікаря, і в деяких випадках позбавляють ліцензії. Але в Україні немає поняття ліцензії. У нас є диплом і є сертифікат спеціаліста, все. Роботодавець може звільнити некваліфікованого фахівця, але роботодавець, можливо, сам такий».

За його словами, у розвинених країнах між медичною спільнотою та пацієнтами виступають професійні медичні асоціації, які дають рекомендації.

У розвинених країнах між медичною спільнотою та пацієнтами виступають професійні медичні асоціації, які дають рекомендації.

«Асоціація ендокринологів каже хворим на цукровий діабет: йдіть на вакцинацію. Асоціація онкохірургів каже: марш на вакцинацію. Що говорять наші асоціації? Нічого не говорять», – пояснив Федір Лапій.

Зазначимо, що раніше Віктор Ляшко зазначав, що зараз проти COVID-19 вакциновано понад 80% медпрацівників в ковідних лікарнях. На ланці екстреної меддопомоги ця цифра сягає 100%, менше – серед первинної ланки.

Він додав, що Україна на правильному шляху: лікарі об’єднуються в професійні асоціації – це й Академія сімейної медицини України, і Українська академія педіатричних спеціальностей, і інші. Зараз формується нова медична спільнота, яка готова боротися, готова відстоювати, готова впливати.

– Ми говоримо з медиками, намагаємося доносити до них інформацію, але вони не зміняться одночасно. Бо ми маємо проблему, яка накопичувалася десятки років. Я думаю, що буде дуже тяжко. Коло прибічників вакцинації збільшиться, але це не станеться швидко. Не під час цієї пандемії, – сказав імунолог.

Читайте також: Вакцинуватися від коронавірусу треба буде щороку, – глава Pfizer

Реклама Google

Джерело: 24 канал
Telegram Channel