Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Десятки мігрантів прорвалися до Польщі з Білорусі

Мігранти атакували польських поліцейських.

Фото: Podlaska Policja

Десятки мігрантів прорвалися до Польщі з Білорусі

У розшуку нелегалів взяли участь поліцейські, військові та прикордонники. Їм вдалося затримати 22 громадян Іраку

Група нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу у кількості 50 осіб силою прорвалася на територію Польщі з Білорусі у районі населеного пункту Стажин. Про це у неділю, 14 листопада, повідомляє поліція Підляського воєводства Польщі, передає КорреспонденТ.

Вчора близько 17 години, біля Стажина до Польщі увірвалися близько 50 людей.

Вчора близько 17 години, біля Стажина до Польщі увірвалися близько 50 людей. У розшуку мігрантів, які нелегально перетнули кордон, взяв участь 21 поліцейський, а також військові та прикордонники. Співробітники поліції затримали 22 громадян Іраку, – йдеться у повідомленні.

Крім того, в районі населеного пункту Колонія Клюковіце мігранти атакували поліцейських під час спроби силового проникнення через кордон до Польщі. Один із кинутих каменів потрапив у шолом поліцейського і пошкодив його.

Напередодні на білорусько-польському кордоні загинув військовослужбовець Збройних сил Польщі внаслідок пострілу. За попередніми даними, інцидент стався внаслідок нещасного випадку.

Читайте також: Сьогодні у Луцьку планують провести нараду із секретарем РНБО щодо кордону

Також Міноборони Польщі повідомило, що озброєні співробітники білоруських спецслужб прибувають до кордону в районі пропускного пункту Кузьниця, де зібралося близько тисячі мігрантів. Зазначимо, що Мінськ та Варшава періодично звинувачують один одного у провокаціях.

Реклама Google

Telegram Channel