Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Найбільша збережена дерев’яна церква Гетьманщини святкує п'ятиріччя перевезення до Києва (Відео)

Оце так!

Фото pik.cn.ua

Найбільша збережена дерев’яна церква Гетьманщини святкує п'ятиріччя перевезення до Києва (Відео)

Це просто приголомшлива історія...

Днями виповнилася перша річниця з часу освячення та п'ята – з моменту перевезення Свято-Миколаївського храму до Національного музею народної архітектури та побуту України у Києві. Проте цьому храму вже 258 років від дня побудови, нагадує Православна церква України.

Ця святиня була зведена в 1763 році в селі Городище на Чернігівщині без жодного цвяха. Понад півстоліття тому храм перестав бути діючим, бо його перетворили на колгоспне зерносховище. Влітку 2016-го, з огляду на критичний стан, храм перевезли до Київського музею просто неба (Пирогів) для реставрації, після якої 95% автентичних брусів вдалося зберегти, а також – дивом вцілілі настінні розписи козацької доби.

Влітку 2016-го, з огляду на критичний стан, храм перевезли до Київського музею просто неба (Пирогів) для реставрації, після якої 95% автентичних брусів вдалося зберегти, а також – дивом вцілілі настінні розписи козацької доби.

Тож нині громада найбільшої збереженої дерев’яної церкви Гетьманщини у столиці України, щиро запрошує на богослужіння!

Інформацію про цей та інші храми Православної Церкви України ви можете знайти у мобільному застосунку в інтерактивній карті наших святинь. Завантажуйте застосунок і знаходьте свою дорогу до храму!

Реклама Google

Читайте також: Відвантажимо боснійцям три-чотири м'ячі: експівзахисник збірної України поділився оптимістичними передчуттями перед доленосним матчем.

Telegram Channel