Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Волині підземелля Домініканського монастиря  відкриють для туристів

Домінікіканський монастир у Володимирі - Волинському безумовно зацікавить туристів.

Фото сайту Володимир-Волинської міської ради.

На Волині підземелля Домініканського монастиря  відкриють для туристів

   Дирекція Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» в честь 20-річчя від дня свого створення організувала  ознайомчу екскурсію у вежі колишнього Домініканського монастиря у Володимирі-Волинському

  В результаті екскурсії її  учасники підсумували: цей об’єкт  вартий більшої уваги й, без перебільшення, збагатить розповідь про історію древнього міста. Тому у наступному туристичному сезоні його обов’язково включать у новий екскурсійний маршрут.

Аби оглянути надзвичайно цікаве місце, яке, можливо, стане новою туристичною локацією, долучились і працівники туристично-інформаційного центру.

Домініканський монастир, як відомо, датується  1497 роком.

Домініканський монастир, як відомо, датується 1497 роком. Зведений він на  кошти польського короля Олександра Ягеллона і є одним з найстаріших на Волині, що зберігся до нашого часу майже в автентичному вигляді. Хоча впродовж сотень років не використовувався у релігійних цілях, а виконував різне призначення. Нині тут розміщений навчальний корпус Центру професійної освіти.

 Викладачі навчального закладу охоче погодились на співпрацю з представниками туристичних установ княжого міста. Вони провели гостей, які прибули з пізнавально – дослідницькою метою, усіма найзагадковішими й маловідомими приміщеннями монастиря: атмосферними келіями, коридорами та дзвіницею і  продемонстрували найголовнішу родзинку – загадкове підземелля. 

В результаті екскурсії її  учасники підсумували: цей об’єкт вартий більшої уваги й, без перебільшення, збагатить розповідь про історію древнього міста. Тому у наступному туристичному сезоні його обов’язково включать у новий екскурсійний маршрут.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Читати також: Аби замок Любарта вражав не тільки на 200-гривневій купюрі. 

Telegram Channel