Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Для примхливих у їжі диких звірів на Волині оновили годівельні майданчики (Фото)

Зима лісовим мешканцям не страшна!

Фото: ВОУЛМГ.

Для примхливих у їжі диких звірів на Волині оновили годівельні майданчики (Фото)

З метою підвищення кормових та захисних умов на території ДП «ЛМГ» Звірівське» організовано та функціонують понад 30 підгодівельних майданчиків

Оновлено та вдосконалено 6 площадок. Добудовано спеціальний годівник під качани кукурудзи та багатофункціональні – під сіно та зернові.

Однією із основних умов успішної та результативної підгодівлі дичини є асортимент та якість кормів. На відміну від домашньої худоби, дикі тварини та птахи поїдають корм вибірково. Це стосується не лише складу харчування, але й смакових якостей. Рахуватись доводиться не стільки із примхливими смаками диких тварин, як із особливостями сезонного харчування.

 

 Наприклад, соковиті кора та гілки осики, якими ласують лосі та зайці, із настанням морозів втрачають свою цінність. А в другій половині зими мінеральне голодування змушує копитних переходити на молоді соснові пагони.

На відміну від домашньої худоби, дикі тварини та птахи поїдають корм вибірково.

Тож на зимовий період єгерями підприємства планується викласти більше 50 т кукурудзи (зерно), 60 т буряка кормового, 20 тисяч кормових віників, вимочених в ропі, 300 т сіна, до 60 т зерновідходів.

В обов’язковому порядку відстежується, щоб тварини отримували достатньо солі в раціоні. Брикети складають у спеціальні відділення годівників. Частину солі тварини злижуть, частина потрапить із дощами та снігами у землю, де змішається із розсипаним кормом.

 

 Вистачить копитним, ікластим та навіть хутровим, які теж шукають поживи на майданчиках у холодну пору року.

Складні погодні умови відображаються на копитних, особливо страждають молоді особини. Сніговий покрив не дозволяє їх вільно пересуватись у пошуках поживи для себе. Низький температурний режим викликає посилено тепловіддачу в організмі тварин і ці втрати може поповнили лише посилене харчування.

 

 

Джерело: ВОУЛМГ
Telegram Channel