Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Стає всі більш параноїдальним»: як коментували у соцмережах пресмарафон Зеленського

Володимир Зеленський.

Фото 5 канал.

«Стає всі більш параноїдальним»: як коментували у соцмережах пресмарафон Зеленського

Багато хто відзначав нервовість та хамську манеру спілкування глави держави

 У п'ятницю, 26 листопада, відбувся пресмарафон, присвячений екватору каденції Володимира Зеленського. Видання НВ зібрало реакцію соціальних мереж на захід президента України.

Голова «Детектор медіа» Наталія Лігачова вказала на Facebook, що під час спілкування Володимир Зеленський «хамив (іншого слова немає) Савіку (Шустеру – ред.)». Також вона вказала на сплутаність та суперечливість коментарів глави держави щодо спецоперації із затримання «вагнерівців».

«Зеленський каже, що він керував усією операцією з вагнерівців, все знав! Сам керував! А потім каже, що Бурба – виродок пекла. Далі раптом каже, що такої спецоперації ніколи не було, так, щось обговорювали, але нічого не доповідали подібного щодо вагнерівців, а потім каже щось про вакцини, а потім знову про негідника Бурбу, про Петю… І знову, що це не наша операція (а до цього вже розповідали, що Bellingcat довів, що це наша операція, і це супер!) Я не збожеволіла?» – написала вона у Facebook.

Як зазначається, журналістка Тетяна Козак на Facebook відзначила, що «Зеленський вже дозволяє собі втрачати терпіння, зриватися, переходити з журналістами на особистості та бачити у них ворогів»

«Це поза етикою, повагою та поведінка, яка не відповідає посаді президента. До того ж, саме він запропонував цей формат, тобто вважає це доречним», – цитує видання її слова.

На момент публікації цього матеріалу – свій коментар журналістка видалила чи приховала. Вона також наголосила, що пресконференція глави держави «не може бути для обраних (за непрозорою процедурою та незрозумілими критеріями), бо це завжди може піти у зворотному напрямку і обрані стануть аутсайдерами».

Засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat (яка зокрема займалася вивченням зірваної спецоперації із затримання «вагнерівнців») Еліот Гіґґінс у Twitter коротко написав, що йому за соромно за пресконференцію Зеленського.

«Всі хочуть мене дістати». Може, дехто й хоче. Але в особливо напружений момент такий вигляд не викликає довіри.

Кореспондент BuzzFeed News Крістофер Міллер, який до цього 10 років працював у Києві як журналіст «Радіо Свобода», у Twitter назвав вигляд і поведінку Зеленського «параноїдальною» і зауважив, що його вигляд не вселяє довіри «в особливо напружений момент».

«Повідомлення, тон, манера поведінки Зеленського у ретельно відібраному пресцентрі (його спікер ретельно відібрав ЗМІ для участі) роблять його схожим на лідера, який стає все більш параноїдальним. «Всі хочуть мене дістати». Може, дехто й хоче. Але в особливо напружений момент такий вигляд не викликає довіри», – написав він.

Колишній міністр оборони та голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко у Facebook вказав, що президент на половині свого першого терміну «же перевтомився і втрачає орієнтири», а також, що той «так і не усвідомив своєї місії та відповідальності».

Центр протидії корупції у Twitter звернув увагу, що Зеленський не може призначити двох суддів Конституційного Суду України – адже там немає вакантних посад. Пізніше, коли з'явився указ президента про власне призначення слуг Феміди – у ЦПК зауважили, що Зеленський «пішов на порушення закону».

«Вакантні місця у КСУ за квотою президента з'являться лише у травні та вересні наступного року, коли закінчаться повноваження в суддів Тупицького та Касмініна. До того моменту президент не може призначити жодного суддю», – написали там. Також додали, що у наступні 9 років кожне рішення, ухвалене за участі нових суддів, «буде під питанням». А це «бомба під всі реформи в країні».

Читайте також:  «Треба було встати і дати Зеленському по морді», – Юрій Бутусов.

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 листопада, відбувся прес марафон «30 запитань президенту України», присвячений екватору каденції Володимира Зеленського.  

Telegram Channel