Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
З'явилася перша фотографія штаму коронавірусу «Омікрон»

Наявність великої кількості мутацій не обов'язково свідчить про те, що «Омікрон» більш небезпечний, кажуть вчені.

Фото УНІАН.

З'явилася перша фотографія штаму коронавірусу «Омікрон»

У штаму «Омікрон» мутації зосереджені в області, що взаємодіє з клітинами людини, з'ясували дослідники

У римському дитячому госпіталі Bambino Gesu вчені першими у світі зробили фотографію нового штаму коронавірусу COVID-19 «Омікрон».

 Новий штам дослідники порівняли з варіантом коронавірусу «Дельта», який вже поширився світом, і зазначили, що у «Омікрона»набагато більше різноманітних мутацій, пише УНІАН з посиланням на roma.corriere.it.

Подальші дослідження покажуть нам, чи є ця адаптація нейтральною, менш небезпечною чи більш небезпечною».

За відомостями видання, мутації зосереджені в області, яка взаємодіє з клітинами людини. «...Червоні точки вказують на області з дуже високою мінливістю, помаранчеві вказують на області з високою мінливістю, жовті вказують на області середньої мінливості, зелені з низькою мінливістю і блакитні з низькою мінливістю. Сіра область – це та область (коронавірусу – Ред.), яка не змінюється», – наголошується в матеріалі. У статті йдеться, що наявність великої кількості мутацій не обов'язково свідчить про те, що «Омікрон» більш небезпечний, просто він додатково адаптувався до людського виду. «Подальші дослідження покажуть нам, чи є ця адаптація нейтральною, менш небезпечною чи більш небезпечною», – підкреслили дослідники.

 

 Нагадаємо, пандемія коронавірусу розпочалася у березні 2020 року. Пізніше стало відомо, що COVID-19 мутує. Зокрема, восени того ж року в Індії виявили варіант «Дельта», він вважається більш заразним, аніж попередні виявлені мутації вірусу. Цей штам зафіксовано і в Україні. 

Читайте також: У ВООЗ пояснили, чому назвали новий штам COVID-19 «омікрон»​.

Telegram Channel