Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку презентували фільм про УПА та нинішню війну з Росією

Зйомки відбувалися протягом півтора року на Волині, Івано-Франківщині, Донбасі та в Києві.

Волинь-нова

У Луцьку презентували фільм про УПА та нинішню війну з Росією

Фільм «Шлях поколінь», в якому показано боротьбу УПА та сучасної України проти московських загарбників, презентували 2 грудня у Луцьку

Сюжет кінострічки постійно змінюється – події відбуваються то під час Другої світової війни, коли УПА боролася за незалежну Україну, то на Донбасі, де вже сучасне покоління українців захищає кордони України від сепаратистів та російських найманців, пише ІА Волинські новини.
Автор ідеї фільму – журналіст та доброволець Михайло Ухман. Саме він вирішив поєднати у стрічці боротьбу УПА та сучасних українських військових проти російських загарбників.
В основу фільму покладена історія колишньої зв’язкової командира УПА-Північ Клима Савура Ганни Абрамчук, якій нині 93 роки. Також героєм фільму є воїн УПА Степан Петраш. У стрічці використали дещо схожий прийом з фільмом «Інтерстеллар», коли між сюжетними перипетіями свої історії розповідають свідки подій, єдина відмінність – у «Шляху поколінь» ці події дійсно були.
Ганна Абрамович Зелена розказала у фільмі, що вона виконувала завдання для повстанців, а невдовзі сусідка здала її НКВДистам, після чого її катували, ґвалтували та відправили в Сибір.

Головний герой фільму – Назар. Чоловік живе звичайним життям, вважаючи, що війна на сході його не стосується. Все змінюється відтоді, як у сні до нього приходить воїн УПА.

 Перед показом фільму Михайло Ухман відзначив: «В українців така історія, що постійно у фільмах показують, що нас б’ють, і ми плачемо. У цьому фільмі і у фільмах, які в нас є в розробці, ми показуємо, що маємо чим гордитись. Велика частка цієї гордості – люди, які жили на Волині, адже вони дали нам можливість жити та творити кіно».

Головний герой фільму – Назар. Чоловік живе звичайним життям, вважаючи, що війна на сході його не стосується. Все змінюється відтоді, як у сні до нього приходить воїн УПА. Після цього чоловік вирішує, що не хоче, аби його майбутня дитина була рабом, та йде воювати.
У стрічці вдало поєднані сюжетні лінії, в яких показано часи УПА та сучасний Донбас, а також розповіді колишніх воїна та зв’язкової УПА.

Одним з героїв, який найбільше сподобався лучанам, став командир сучасних захисників України з позивним Халк, якого так прозвали через міцну статуру.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Михайло Ухман розповів, що назва фільму говорить сама за себе.
«У фільмі показано зв'язок з минулим століттям. «Шлях поколінь» - це боротьба за життя, назва говорить все про фільм. Зйомки відбувалися протягом півтора року на Волині, Івано-Франківщині, Донбасі та в Києві. В українських реаліях такі фільми знімати дуже важко, адже, на жаль, вони не фінансуються. Коли йдеться про УПА… », – сказав Михайло Ухман.

Після показу стрічки слово надали і зв’язковій Ганні Абрамчук, яка побажала, аби присутні дожили до її літ, але на той час, щоб «пропали усі путіни».
Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ.

Читайте також: Військовий, який здійснив 27-годинний 270-кілометровий забіг із Володимира-Волинського до Львова, отримав нагороду​.

Telegram Channel