Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Апеляційний суд залишив виховательку нелегального приватного дитсадка, у якому померла дитина, під вартою. Подробиці

Засідання в Апеляційному суді Запоріжжя.

Фото Суспільного.

Апеляційний суд залишив виховательку нелегального приватного дитсадка, у якому померла дитина, під вартою. Подробиці

29 травня 2020 року у Запоріжжі батьки дівчинки, якій був рік та 2 місяці, уперше віддали її на догляд і за годину їм повідомили: «Олесі немає серед живих»

Запоріжанка Ірина Суханова, яку обвинувачують в умисному вбивстві дитини, залишиться під вартою до 8 січня 2022 року. Це ухвалили 7 грудня в Запорізькому апеляційному суді. Про це інформує Суспільне Запоріжжя.

Колегія з трьох суддів залишила без задоволення клопотання адвокатів обвинувачуваної про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Відтак, не змінилася й ухвала Шевченківського районного суду Запоріжжя від 9 листопада.

«Судді прийняли рішення залишити все, як є. Що вам сказати? Якби трошки інше було рішення, якби Суханова була під домашнім арештом, з браслетом, але з дітьми — це вся та різниця, про яку ми просили. Їй більш нічого не потрібно, як бути з дітьми своїми», — каже адвокат обвинувачуваної Павло Буділка.

Одночасно із засіданням у Запорізькому апеляційному суді, справу Ірини Суханової розглядали у Шевченківському районному. Там слухали свідків, сказав журналістам Суспільного телефоном адвокат потерпілих Теймур Мамедов:

«Два свідки були на засіданні. Перший — це лікар, який приїжджав безпосередньо на місце події та констатував факт смерті дитини. А другий свідок — це мати одного з малюків, якого вона теж віддавала до цього ж садка».

Стосовно рішення Апеляційного суду, адвокат родини потерпілих каже, що вони задоволені:

«Ми, дійсно, вважаємо, що тримання під вартою - один зі способів забезпечити, щоб Суханова виконували свої процесуальні обов’язки. Щоб вона з’являлася в суд, щоб її привозили. Бо вона, дійсно, може втекти».

Досудове слідство встановило, що 51-річна мешканка вулиці Авраменко облаштувала нелегальний дитячий садок у власній трикімнатній квартирі, не маючи дозвільних документів на подібну діяльність. Жінка розміщувала оголошення про свої послуги на сайті оголошень. 29 травня 2020 року батьки дівчинки, якій був рік та 2 місяці, уперше віддали її на догляд і за годину їм повідомили: «Олесі немає серед живих».

Власниці нелегального дитячого садка повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. 5 червня 2020 року їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокат підозрюваної Павло Будилка вимагав пом'якшити запобіжний захід та перекваліфікувати статтю обвинувачення своєї підзахисної. Він спирається на висновки судмедекспертизи, згідно з якою смерть дівчинки визнана нещасним випадком.

Адвокат підозрюваної Павло Будилка вимагав пом'якшити запобіжний захід та перекваліфікувати статтю обвинувачення своєї підзахисної. Він спирається на висновки судмедекспертизи, згідно з якою смерть дівчинки визнана нещасним випадком. Також він заявляв про затягування процесу і невинуватість своєї підзахисної.

Читайте також:На Рівненщині фермер врятував хлопчика, на якого напав пес (Фото)

Telegram Channel