Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині відкрили кримінал на трьох людей, які використали фейкові ковід-сертифікати

Не вийшло схитрувати.

Фото поліції Волині.

На Волині відкрили кримінал на трьох людей, які використали фейкові ковід-сертифікати

За фактами підробок дізнавачі відкрили кримінальні провадження

Минулого тижня 46-річний волинянин та 21-річний житель Житомирщини під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску для міжнародного автомобільного сполучення «Устилуг» Волинської митниці Держмитслужби, з метою звільнення від обов’язку перебування на самоізоляції, надали працівникам Державної прикордонної служби України міжнародне свідоцтво про вакцинацію на своє ім’я із ознаками підробки.

Свідоцтва вилучили та направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертизи. 

За цими фактами дізнавачі Володимир-Волинського районного відділу поліції відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу  України. Свідоцтва вилучили та направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення експертизи. 

Під час розслідування кримінального провадження за фактом використання підробленого свідоцтва про вакцинацію встановлено, що 33-річний вінничанин виготовив завідомо підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію на своє ім’я, вказавши в ньому завідомо недостовірні відомості про проведену вакцинацію. За цим фактом дізнавачі  відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України. 

Читайте також: Не втрата нюху і кашель: назвали 5 ознак зараження Омікроном

Telegram Channel