Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Не втрата нюху і кашель: назвали 5 ознак зараження Омікроном

Людей з трьома традиційними симптомами закликають зробити ПЛР-тест якомога швидше.

Фото ТСН.

Не втрата нюху і кашель: назвали 5 ознак зараження Омікроном

Симптоми «Омікрону» відрізняються від добре відомої трійки

Симптоми COVID-штаму Omicron, який може охоплювати більше людей, схоже, дуже відрізняються від тієї мутації, яка поширювалася раніше. За словами експертів з Південної Африки, де Omicron було вперше виявлено, люди повинні звернути увагу на п’ять ознак.

Як зазначається, ці п’ять симптомів дещо відрізняються від добре відомої трійки «лихоманка, кашель і втрата нюху». Перші звіти показують, що симптоми Omicron - це першіння в горлі, сухий кашель, сильна втома, легкі болі в м'язах і нічна пітливість.

Перші звіти показують, що симптоми Omicron - це першіння в горлі, сухий кашель, сильна втома, легкі болі в м'язах і нічна пітливість.

Своєю чергою, лікарка Анжелік Кутзі, очільниця Південноафриканської медичної асоціації, вказала, що Omicron зараз трактується як «легка хвороба». Але насправді це «інша картина під час госпіталізації, особливо у нещеплених».

Отож п’ять симптомів, на які треба звернути увагу:

  • Втома
  • Нічна пітливість
  • Першіння в горлі
  • Сухий кашель
  • Легкі болі в м’язах

Людей з трьома традиційними симптомами закликають зробити  ПЛР-тест якомога швидше. Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Нагадаємо, 13 грудня в РНБО попередили, що новий штам коронавірусу «Омікрон» може з’явитися в Україні цього тижня.

Своєю чергою, керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко каже, що в Україні є ризик нового спалаху коронавірусу і дві області мають потенційно критичну ситуацію.

Читайте також: З'явилася перша фотографія штаму коронавірусу «Омікрон»

Джерело: ТСН
Telegram Channel