Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинське товариство лікарів польського походження провело по селах «Білі суботи»

Медики провели 874 консультації, 22 особи було направлено у спеціалізовані відділення або на подальшу діагностику.

Фото Konsulat Generalny RP w Łucku.

Волинське товариство лікарів польського походження провело по селах «Білі суботи»

Організувало 8 виїздів бригади лікарів у рамках благодійної медичної акції, що хоч трохи компенсувало утруднений доступ у період пандемії до лікарів-спеціалістів

Протягом жовтня-грудня 2021 року Волинське Товариство лікарів польського походження за підтримки Генерального Консульства РП в Луцьк організувало 8 виїздів бригади лікарів у рамках благодійної медичної акції «Білі суботи», метою яких було надання безкоштовних медичних консультацій представникам польської спільноти у Луцькому консульському окрузі. Про це йдеться на сторінці Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку.

Лікарі, які надавали консультації, відвідали Корець, Микулинці, Торчин, Олику, Нововолинськ, Замлиння, Ратне (Щедрогір).

Лікарі, які надавали консультації, відвідали Корець, Микулинці, Торчин, Олику, Нововолинськ, Замлиння, Ратне (Щедрогір).

Зважаючи на стан здоров’я людей похилого віку, а також утруднений доступ у період пандемії, зокрема, до лікарів-спеціалістів, члени товариства надали такі необхідні безкоштовні медичні консультації людям похилого віку, хворим особам, а також сім’ям з дітьми.

Під час виїздів бригади у складі 23 лікарів-спеціалістів проведено обстеження в рамках базової медичної допомоги, здійснено діагностику симптомів артеріальної гіпертензії, цукрового діабету та легких захворювань, ЕКГ та ультразвукове дослідження (печінки, підшлункової залози, нирок, сечового міхура, простати, гінекологічних проблем, серця, щитовидної залози). Пацієнтів, у яких після обстеження було виявлено захворювання середньої тяжкості та тяжкі, що потребують подальшої консультації чи стаціонарного лікування, направляли до відповідних медичних центрів і лікарів-спеціалістів.

Загалом, члени Волинського Товариства лікарів польського походження, медики-спеціалісти з Луцька, Рівного і Тернополя, провели 874 консультації, 22 особи було направлено у спеціалізовані відділення або на подальшу діагностику зі специфічними симптомами, що потребують госпіталізації.

 

 

 

Завдяки таким заходам пацієнти, а саме представники польської спільноти, могли отримати професійну допомогу і проконсультуватися щодо стану здоров’я у лікаря-спеціаліста.

 

 

 

Завдяки допомозі лікарів, членів Волинського Товариства лікарів польського походження, у вао багатьом представникам польської спільноти і не тільки. Акція територіальнжкий період епідемічної загрози допомогу було надано охоплювала Луцький консульський округ.

Читайте також:Чоловік врятував школярку, яка провалилася під кригу

Telegram Channel