Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Текстиль із Китаю - що вигідно продавати, як доставляти товар в Україну

Морське контейнерне перевезення – це найдешевший і найзручніший вид транспорту.

Фото fialan.ua.

Текстиль із Китаю - що вигідно продавати, як доставляти товар в Україну

Серед багатьох товарів, вироблених у Китаї, важливе місце займають текстильні матеріали та одяг

Останніми роками товари з Китаю перестали сприйматися як грубі та дешеві підробки. Виробничі потужності китайських заводів рік у рік збільшуються, як і якість продукції.

І сьогодні у країні випускаються якісні вироби за доступними цінами. З'являються власні бренди зі світовими іменами (Xiaomi, Huawei, Lenovo). Це ж можна сказати і про одяг та тканини.

 

Чи вигідно купити в Китаї текстиль?

Стартап з торгівлі тканинами та одягом має бути ретельно опрацьований. У цьому випадку компанія зможе отримати добрий прибуток і набути хорошої репутації серед покупців. Але для цього якість продукції має бути високою, а вартість - доступною.

Незважаючи на те, що ціни китайських виробників значно нижчі, ніж у вітчизняних, поки що більшість виробників одягу воліють купувати сировину у місцевих продавців. Але правильно налагоджений бізнес із Китаєм може надати значної прибутковості.

  • Щоб налагодити бізнес, потрібно:

  • визначити відповідний товар;

  • налагодити точки збуту;

  • знайти постачальників та перевірити їх надійність;

  • укласти зовнішньоекономічні контракти;

  • закупити товар, перевірити його якість перед відвантаженням;

  • вибрати транспортну компанію, вид транспорту та маршрут доставки;

  • розібратися з митним оформленням цієї групи товару;

  • доставити вантаж до отримувача.

На останньому пункті слід зупинитися особливо.

Методи доставки текстилю та виробів з нього

Основних шляхів доставки товарів з Китаю три: залізницею, літаком чи морем. Розглянемо їх докладніше:

  • Морське контейнерне перевезення. На сьогоднішній день це найдешевший і найзручніший вид транспорту. Доставка вантажів з Китаю в Україну морем обійдеться значно дешевше за інші варіанти, а досить довгий час у дорозі (35-40 діб) для цієї групи зазвичай не є критичним параметром. Особливо, якщо йдеться про оптову або дрібнооптову торгівлю. Потрібно лише заздалегідь подбати про наповнення складів, щоб не залишати продавців без товару.

  • Залізничний транспорт доставить товар трохи швидше за морське. Він також вигідніший, якщо продукція закуповується у центральних, віддалених від узбережжя регіонах. Такі підприємства сьогодні користуються пільгами від уряду і робота з ними може виявитися дуже привабливою.

  • Авіаційний транспорт. Найчастіше висока вартість транспортування є перешкодою до роботи, оскільки значно збільшує собівартість товару. Але в деяких випадках, коли потрібно доставити невелику пробну партію, або швидко надати зразки, щоб укласти договір на постачання, швидке перевезення збірного вантажу з Китаю літаком може виявитися найбільш прийнятним рішенням.

Якщо ви вирішили торгувати текстилем та одягом, виробленим заводами на території Китаю, це може стати найкращим рішенням для створення нового бізнесу. Потрібно тільки дотримуватися інструкцій і не пасувати перед тимчасовими труднощами на початковому етапі.
 

Telegram Channel