Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
​Колекціонери готові викласти чималу суму: скільки грошей можна отримати за речі часів СРСР (Відео)

Це епоха, що цінується.

Фото Волинь.Правда.

​Колекціонери готові викласти чималу суму: скільки грошей можна отримати за речі часів СРСР (Відео)

Речі, які є у багатьох вдома, у коморах чи на горищі, на перший погляд — непотріб радянської епохи, однак він може виявитися дуже цінним

Те, що хтось вважає мотлохом, може виявитися справжньою реліквією. Речі часів Радянського Союзу нині в попиті серед колекціонерів, і в гонитві за унікальними речами вони готові викласти чималу суму. Неабияку популярність перед Різдвом здобули ялинкові прикраси та іграшки.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Колекціонер Генадій Керкевич показує радянський самовар, якому вже майже півстоліття. Він зберігся в хорошому стані, досі працює та кип'ятить воду. Експонати таких маленьких розмірів нині складно знайти у продажі, його оцінюють у пів тисячі гривень.

«Він зроблений як точна копія самоварів XIX століття. У нього є краник, паровички, ось такі речі любили в ті часи», – розповідає колекціонер.

Захоплення до колекціонування у Генадія Керкевича з дитинства. Починав з поштових марок, а зараз в його майстерні сотні унікальних речей, які мають особливу цінність. І всупереч думці, що поштові марки дорого коштують — чоловік переконує, такими є лише одиниці.

«От всі марки, які випускали в 1972 році на весь Союз - вся добірка коштує кілька сотень гривень», – розповідає Керкевич.

Речі, які є у багатьох вдома, у коморах чи на горищі, на перший погляд — непотріб радянської епохи, однак він може виявитися дуже цінним. Відтак, у попиті нині залишаються годинники. Навіть якщо він несправний, можна отримати від 500 до 20 тисяч гривень. Особливу увагу привертають також вінілові програвачі та платівки до них, тут ціни стартують від 5 тисяч гривень. Поціновувачі кажуть, що вони мають особливий звук.

Окрім аудіотехніки, в ціні дорогоцінності, посуд, усім відомі порцелянові статуетки та сервізи, а останнім часом шаленої популярності набирають новорічні іграшки часів Радянського Союзу. За окремі примірники на аукціоні просять тисячі гривень, а деякі іграшки стали музейними експонатами.

Останнім часом шаленої популярності набирають новорічні іграшки часів Радянського Союзу. За окремі примірники на аукціоні просять тисячі гривень, а деякі іграшки стали музейними експонатами.

«Цінність цих іграшок в тому, що вони з мистецької точки зору цікаву мають свою індивідуальність, мають свою історію і це теж епоха», – каже завідувач Музею історії Києва Ольга Друг.

У період Радянського Союзу, коли під забороною були різдвяні свята, люди ховали ялинкові прикраси. І саме вони нині найдорожчі. Особливо ті, які були виготовлені до 1966 року.

«Діди Морози всі в кожухах, а Снігуроньок одягали по моді», – розповідає Ольга Друг.

В СРСР довго не було й привітальних листівок, тому їх везли з-за кордону і зашифровували надписи. А в часи Другої світової війни Червона армія вивозила з Німеччини чимало цінного. Відтак, за німецький комплект хірурга ставки на аукціоні сягали 1 мільйона 600 тисяч гривень.

Читайте також: У колекції дзвоників відомої волинянки є і подарований від ветеранки російсько-української війни

Реклама Google

Telegram Channel