Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Горохівчани обурюються: бешкетники руйнують новий фонтан (Фото)

Тепер водограй без одного лицаря.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Горохівчани обурюються: бешкетники руйнують новий фонтан (Фото)

Міський голова Віктор Годик це неподобство вважає інстинктом безвідповідальності

У серпні минулого року в Горохові, в дворічному скверику, який посадили мер міста Віктор Годик разом із своєю командою, депутатами й активістами, було встановлено й урочисто відкрито оригінальний фонтан із римлянами, кіньми та іншими історичними героями.  Він і крісло Щастя, викуване з 84-х кінських підков, вік яких сягає в глибину XVII-XX століть, стали прегарним подарунком від мерії й меценатів для горохівчан і їхніх гостей із нагоди 30-річчя незалежності  України. 

Цей мальовничий куточок, облаштований з душею на березі ставка, є улюбленим місцем відпочинку дорослих і дітей, та віднедавна місцяни обурюються: фонтан уже двічі ставав жертвою бешкетників. Невимовно прикро знати, що шкодять місту його юні жителі.
16 листопада минулоріч веселій компанії неповнолітніх в надвечірніх сутінках (близько 18 години 30 хвилин) навіщось знадобився спис у руці скульптури лицаря. Разом із тим металевим аксесуаром двоє з невихованого товариства відламали бетонній фігурі руку.

Разом із тим металевим аксесуаром двоє з невихованого товариства відламали бетонній фігурі руку.

Напакостивши, хлопці накивали п’ятами, однак невдовзі їх особи з допомогою відеокамери встановив старший інспектор підрозділу муніципальної варти Горохівської міської ради Олександр Звірко.
Чергова наруга над мініводоспадом хоч і бачиться випадковою, однак не робить честі дівчатам, які пошкодили іншу статую напередодні Святвечора. Відеокамера зафіксувала, що дівулі років 15-ти влізли всередину фонтану, щоб … поковзатися в ньому. Одна з них не втрималася на ногах  впала всім тілом на бетонного звитяжця й разом із ним гримнула додолу.

«Фігуристці», на щастя, нічого не сталося. Подружки чкурнули кудись берегом. А ось від постаті лицаря залишилися лише кавалки. Прибрали розбиту красу працівники ТзОВ «Еталон».
Горохівський міський голова Віктор Годик це неподобство вважає інстинктом безвідповідальності, безкарності.

– Скульптуру ми встановимо. Боляче за молодь. Чого було лізти всередину фонтану? У цивілізованій країні одні й другі прийшли б і зазналися у скоєному, - прокоментував ситуацію на моє прохання.
Наразі горохівські муніципали впізнають обличчя шибениць. Усе таємне свого часу стає явним. Добре було б, щоб зруйноване за свої гроші відновили батьки хлопців і дівчат. Щоб іншим було зась.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel