Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинян закликали наминати гранати разом із кісточками

Отакої!

Фото ua.depositphotos.com

Волинян закликали наминати гранати разом із кісточками

Водночас, такий спосіб вживання смакоти підходить не всім...

Взимку окрім мандаринів популярністю серед волинян користується ще один південний фрукт - гранат. Ласувати ним люблять і дорослі і діти, але часто виникає питання: їсти його з кісточками або без?

Американський лікар, експерт з правильного харчування Люсія Гарсіа спробувала відповісти на це питання. Як пише УНІАН з посиланням на Quora, медик переконана, що насіння граната настільки корисно для організму, що його можна жувати і ковтати.

Медик переконана, що насіння граната настільки корисно для організму, що його можна жувати і ковтати.

За словами лікарки, такий метод поїдання граната (з кісточками) може максимізувати поглинання поживних речовин фрукта. Адже насіння граната багате поліфенолами, вітаміном С і вітаміном Е. Комбінація цих трьох інгредієнтів має сильну антиоксидантну дію.

Дослідження показали, що антиоксидантні властивості насіння граната в 3,5 раза вищі, ніж у вина і зеленого чаю, і в 48 разів вищі, ніж у вітаміну С і вітаміну Е.

Насіння граната може ефективно видаляти вільні радикали, захищати клітини та сповільнювати процес старіння клітин.

Деякі експерти вважають, що поліфеноли граната також можуть долати гематоенцефалічний бар'єр (ГЕБ), боротися з вільними радикалами в мозку і покращувати його роботу.

Крім того, насіння граната містять значну кількість клітковини, яка сприяє моториці шлунково-кишкового тракту, покращує обмін речовин, виводить токсини і дуже корисна для здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Проте, є ті, кому гранат протипоказаний. Зокрема:

при хворобах травного тракту (але без кісточок їсти можна),

людям з низьким тиском, щоб не знизити його ще більше,

дітям до 2-х років, 

при алергії та індивідуальній непереносимості.

Реклама Google

Читайте також: Деяким лікарям підвищили мінімальну зарплату до 20 тисяч гривень.

Telegram Channel