Курси НБУ $ 41.27 € 44.44
На Горохівщині дорослі та діти маскують армію (Фото)

Кожну стрічку підопічні інтернату вплітали зі зворушливою сумлінністю.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На Горохівщині дорослі та діти маскують армію (Фото)

Із жовтня минулого року в Україні триває волонтерський проєкт «Замаскуй Україну». Його місія - доставити на Схід України якнайбільше маскувальних сіток. Зимовими днями ці своєрідні подарунки разом із смаколиками військовослужбовці на Донбасі отримали зі сіл та міст колишнього Горохівського району

– Плести їх – робота нелегка, яка вимагає терпіння й уміння. Вже важко й порахувати, скільки такого покриття для маскування озброєння, військової техніки та інженерних споруд з початку війни ми відправили на фронт. Наприкінці минулого року його взялися зробити викладачі й студенти Горохівського коледжу ЛНАУ, учні і вчителі Горохівського ліцею №1 імені Івана Франка і Горохівського ліцею №2, Скобелківської, Сілецької гімназій Горохівської міської ради, Борочичевського й Бранівського ліцеїв Мар’янівської селищної ради,– дізналася в знаних на Волині волонтерів Віталія Гладуна і Ярослава Садольського. 

Днями чергові готові маскувальні сітки Віталієві Гладуну і його 18-річному синові Богданові передавали колективи Мар’янівського ліцею й Горохівського психоневрологічного інтернату. 

Маскувальну сітку в Мар’янівці охоче плели і діти, і дорослі. Найбільше потрудилися ліцеїсти 9-11 класів, але навіть найменшенькі школярі також кріпили стрічки до величезного плетива. А щоб на Різдво в бліндажах було хоч трішки домашньої святковості, діти подбали про печиво для бійців. А ще додали свої малюнки з побажаннями щастя кожній родині і миру – всій Україні.

По дорозі до школи Віталій Володимирович розповів, що армія потребує маскувальних халатів. Їх пошиття теж ініціює проєкт «Замаскуй армію», однак потрібні кошти. Гроші може перерахувати кожен на картку МоноБанк 4441114455367233, Гладун Віталій Володимирович. Уже перші 2000 гривень поступили від добродія Руслана, 1000 гривень – від підприємця Ігоря Іщука з Горохова. Ще 2000 гривень скерував благодійно колектив Неоніли Чонки.

Горохівські й мар’янівські волонтери передноворічними днями відправили «Новою поштою» для бійців батальйону «Айдар» від жителів села Довгів 1200 кілограмів продуктів.

На подвір’ї Горохівського психоневрологічного інтернату директорка закладу, заслужена працівниця соціальної сфери України Юлія Ковальчук, культорганізаторка Валентина Мужик і підопічні установи Микола Дзісь, Сергій Овсяніков, Андрій Стрюк, Павло Сидько, Михайло Новосад й Іван Петрашко розповіли, що це вже четверта сітка, яку вони зробили власноруч.

Читайте також: На Горохівщині фермер допоміг Санті придбати подарунки для юних волинян.

А ще горохівські й мар’янівські волонтери передноворічними днями відправили «Новою поштою» для бійців батальйону «Айдар» від жителів села Довгів 1200 кілограмів продуктів. Також вони подякували за допомогу ПП «Макс Ком» (директорка Оксана Щерблюк) і ПП «Злагода», приватному підприємцю Володимирові Козаченку та дітворі з Горохівського ліцею №2.

Реклама Google

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel