Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Німецький вірусолог прогнозує завершення пандемії у 2022 році

Фото ілюстративне / Укрінформ.

Німецький вірусолог прогнозує завершення пандемії у 2022 році

Учений абсолютно впевнений, що життя повернеться до нормального

Керівник відділу вірусології берлінської клініки Charitе Крістіан Дростен вважає, що більш м’який штам коронавірусу Омікрон згодом «переведе» нинішню пандемію в ендемію, а також, що кожен перехворіє на коронавірус.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Tagesspiegel, передає Укрінформ.

Учений абсолютно впевнений, що життя повернеться до нормального, але до того рано чи пізно всім доведеться заразитися Sars-Cov-2.

«У довгостроковій перспективі ми не можемо підтримувати імунний захист усього населення за допомогою повторної вакцинації кожні кілька місяців. Вірус повинен це зробити», - сказав Дростен. Разом з тим він вважає, що рано чи пізно на коронавірус перехворіють усі, і тоді відбудеться природне створення колективного імунітету. Але це не означає, що можна відмовитися від вакцинації взагалі, адже тоді смертність була б дуже високою, особливо через людей похилого віку.

Крістіан Дростен вважає, що більш м’який штам коронавірусу Омікрон згодом «переведе» нинішню пандемію в ендемію, а також, що кожен перехворіє на коронавірус.

Наразі, за його словами, відбуваються процеси, які незабаром приведуть до припинення пандемії та переходу до «ендемічної фази», причому це відбудеться, на його думку, вже в 2022 році. Попри те, що наступної зими вчений прогнозує новий сплеск захворюваності, можна буде оголосити про завершення саме пандемії, хоча від маскового режиму, ймовірно, не вдасться відмовитися ще певний час, підкреслив фахівець.

«Наступною віхою» у боротьбі з коронавірусом Дростен вважає запровадження «живої вакцинації» ослабленим вірусом, зокрема, в вигляді назального спрею.

Читайте також: Науковці розробляють вакцину від раку.

Telegram Channel