Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині молодик убив пенсіонерку: в поліції з’ясували моторошні деталі

Огляд місця події тривав понад 10 годин.

Фото поліції Рівненської області.

На Рівненщині молодик убив пенсіонерку: в поліції з’ясували моторошні деталі

Поліцейським вдалося вийти на слід зловмисника, який зухвало позбавив життя 74-річну жительку села Шкарів Рівненського району

Ним виявився 24-річний односелець убитої, який нині проживає у Тернополі, повідомляє поліція Рівненської області.

Працівники карного розшуку опитали в загальному майже 300 осіб, серед яких мешканці села Шкарів, сусідніх населених пунктів, родичі та знайомі вбитої. 

Поліцейські встановили, що до помешкання пенсіонерки зловмисник проник близько першої години ночі 21 січня, віджавши віконну раму. У будинку під час пошуку цінних речей його несподівано застала господиня, яка ще не спала. Зрозумівши, що його викрили, зловмисник спочатку бив жінку, а потім схопив ніж та наніс колото-різане проникаюче поранення шиї. Після скоєного втік, так нічого і не викравши. Його розшукували понад три доби.

Вчора, 24 січня, оперативники управління карного розшуку спільно з колегами відділення поліції № 5 (смт Гоща) викрили його у Тернополі, де той кілька місяців мешкає із дівчиною. За місцем його проживання правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили речові докази, які маються суттєве значення у справі, зокрема і одяг. Під час слідчого експерименту зловмисник показав місце, де заховав знаряддя злочину — ніж поліцейські вилучили. 

Поліцейські з’ясували, що шість років тому підозрюваний аналогічним чином проник до помешкання нині загиблої та викрав золоті вироби.

Слідчі за процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у скоєнні умисного вбивства, вчиненого з корисливих мотивів та нападу, поєднаного із проникненням у житло та насильством, небезпечним для життя та здоров’я за п.6 ч.2 ст.115 та ч.4 ст.187 КК України.

Гощанський районний суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відповідно до лікарського свідоцтва, смерть 74-річної жінки настала внаслідок масивної крововтрати, колото-різаного поранення шиї з численними ушкодженнями магістральних кровоносних судин.

Крім того, поліцейські з’ясували, що шість років тому підозрюваний аналогічним чином проник до помешкання нині загиблої та викрав золоті вироби. З такою ж метою прибув додому і цього разу. Однак, якщо тоді покарання йому вдалося уникнути, бо потерпілій відшкодували збитки та до поліції вона не зверталася, то цього разу він відповідатиме за усією суворістю закону.

За скоєне йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Читайте також: На Рівненщині вбили жінку.

Telegram Channel