Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У колишньому волинському монастирі помітили «солдатів» з рушницями (Фото)

Зйомки пройшли успішно.

Фото Володимир-Волинської міськради.

У колишньому волинському монастирі помітили «солдатів» з рушницями (Фото)

25 січня на території колишнього Домініканського монастиря, де нині знаходиться навчальний корпус Володимир-Волинського центру професійної освіти, працювала знімальна група Волинської кінокомісії та студії Pravda PRO

У дворі монастиря було відзнято одну зі сцен майбутнього документального фільму про репресії християн-протестантів, йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Заступник голови Волинської кінокомісії, кінорежисер Pravda Pro Сергій Шараєвський розповів, що головна ідея історичного документального фільму про репресії протестантів у часи Радянського Союзу – показати протистояння віри простої людини і величезної атеїстичної машини комуністичної держави.

Процес роботи над фільмом досить тривалий у часі, адже розпочався два роки тому зі зйомок  інтерв’ю очевидців, яких щороку стає все менше. До прикладу, серед тих, у кого знімальна група встигла взяти інтерв’ю, уже немає в живих чотирьох очевидців.

Одну з таких сцен, яка має зобразити розстріл інтелігенції у 1939 році у місті Харків, зняли у стінах колишнього Домініканського монастиря у Володимирі.

«Кожна з цих історій по-своєму унікальна. Ми брали інтерв’ю у тих, хто через віру у Бога сидів у радянських тюрмах. Наприклад, один чоловік відбув аж три терміни, провівши у в’язниці значну частину свого життя. Проте у цих історіях вражали розповіді не лише про тюрми, а і про інші репресії, адже віруючим було заборонено здобувати вищу освіту, дітей цькували у школах, робили протестантів психами, запроторюючи їх до клінік для психічно хворих, у їхніх помешканнях проводились регулярні обшуки та здійснювалось ще багато інших знущань», – розповів Сергій Шараєвський.     

 

 

 

 Зйомки повнометражного документального фільму упродовж двох років проводились у багатьох містах України – Києві, Харкові, Житомирі, Одесі та інших, а у цьому році процес знімання вийшов на фінішну пряму. Аби він був більш презентаційним та цікавим для глядача, зокрема для молоді, фільм включатиме елементи ігрового кіно. Одну з таких сцен, яка має зобразити розстріл інтелігенції у 1939 році у місті Харків, зняли у стінах колишнього Домініканського монастиря у Володимирі.

 

 

 

 «Для сцени розстрілу ми дуже довго шукали ідеальну локацію і коли потрапили у двір цієї будівлі, то зрозуміли, що це воно. Приміщення  Домініканського монастиря дуже добре відображає дух тієї епохи», – додав режисер.  

У зйомках беруть участь актори Волинського драмтеатру та луцького театру «Гармидер». Побачити уже готовий фільм, за словами Сергія Шараєвського, можна буде наприкінці цього року. Паралельно з цим проектом, знімальна група працюватиме над фільмом про українське підпілля.

 Читайте також: Археологи знайшли у центрі Луцька речі скіфського періоду.

Реклама Google

Telegram Channel