Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У знаній волинській громаді визначалися, як розвиватися

Комплексний план просторового розвитку має на меті розкрити потенціал громади.

Фото: shsrada.gov.ua.

У знаній волинській громаді визначалися, як розвиватися

Фахівці проєкту Катерина Степчук та Анастасія Олещенко розповіли, що комплексний план є одночасно новою містобудівною документацією і документацією із землеустрою на місцевому рівні

25 січня у селі Світязь Шацької громади за підтримки команди Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася стратегічна сесія в межах роботи над комплексним планом просторового розвитку, йдеться на сайті Шацької селищної ради.

Публічний захід об’єднав фахівців проєкту, представників влади, бізнесу, активних мешканців Шацької громади, зокрема молодь, та гостей з Зимнівської, Локачинської та Володимирської громад Волині, які також є партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

«Стратегічна сесія є першим важливим етапом у справі визначення пріоритетів, напрацювання завдань, а відтак – створення комплексного плану просторового розвитку, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком», – зазначив, звертаючись до учасників заходу, Сергій Карпук, Шацький селищний голова.

Фахівці проєкту Катерина Степчук та Анастасія Олещенко розповіли, що комплексний план є одночасно новою містобудівною документацією і документацією із землеустрою на місцевому рівні, розробляється в електронному вигляді та є загальнодоступним, а також озвучили основні завдання заходу.

Учасники стратегічної сесії працювали в дискусійних групах, обговорюючи два можливі сценарії розвитку Шацької громади (суто туристично-рекреаційний і туристично-аграрно-виробничий). Як пріоритетний обрали другий.

Учасники стратегічної сесії працювали в дискусійних групах, обговорюючи два можливі сценарії розвитку Шацької громади (суто туристично-рекреаційний і туристично-аграрно-виробничий), визначаючи з-поміж них пріоритетний і більш перспективний. Також наносили на карти конкретні проєкти та ідеї з розвитку туристичної, транспортної, соціальної інфраструктур, аграрного та виробничого напрямків.

Після плідної роботи представники  груп озвучили свої напрацювання. Цікаво, що більшість обрали другий сценарій: збалансований розвиток на території громади туристично-рекреаційної, аграрної та виробничої галузей.

Читайте також:Таки «Велике крадівництво»?: Жителі волинського села Піща, що під Шацьком, просять Зеленського нарешті добудувати давно обіцяну ним школу

Telegram Channel