Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Пояснили, чому в Горохові не ремонтують аварійну дорогу біля базару

Вулиця Козацька в Горохові.

Фото uagit.tv.

Пояснили, чому в Горохові не ремонтують аварійну дорогу біля базару

У Горохові на вулиці Козацькій поблизу центрального ринку жахливий відрізок дороги, який мали відремонтувати ще до 31 грудня 2021 року, полатає ДТ «Львівський облавтодор»

Про це йдеться у відповіді на запит депутата Волинської обласної ради Валентини Магурчак, яку вона отримала цими днями від Служби автомобільних доріг у Волинській області, повідомляє ГІТ.

Нагадаємо, ями, засипані щебенем, поблизу ринку міста Горохова, оприлюднили у липні 2021 року на сторінці «Блог сімейних економічних подорожей» в Youtube.Нині ситуація не змінилася. У п’ятницю, 4 лютого, Василь Томашевський написав у фейсбук-групі «Підслухано Горохів», що сенсу проїжджати цією дорогою вже немає. Автор назвав цей відрізок катакомбами.

 

У відповіді Валентині Магурчак Служба автодоріг у Волинській області констатує:

«У 2021 році було проведено обстеження, виготовлена проєктно-кошторисна документація та проведена процедура державних закупівель на капітальний ремонт вказаної ділянки, в результаті якої укладений договір з ТзОВ «Шляховик-Т».

«Станом на сьогодні тривають судові спори з приводу законності укладання договору з вищезазначеним підприємством. Після вирішення спорів та за умови виділення у 2022 році необхідних асигнувань з державного бюджету чи з інших джерел фінансування службою буде вжито всіх необхідних заходів, відповідно до чинного законодавства, для проведення ремонтних робіт зазначеної ділянки дороги».

У листі волинські дорожники обіцяють терміново провести ямковий ремонт:

«На сьогодні, з метою ліквідації значних деформацій руйнувань, спричинених інтенсивним рухом транспорту, службою надано доручення ДП «Львівський облавтодор» терміново провести ямковий ремонт для забезпечення безпечного проїзду вказаною у листі ділянкою дороги Горохів – Берестечко».

Як випливає з відповіді Служби автодоріг у Волинській області Валентині Магурчак, щодо законності укладеного договору з ТзОВ «Шляховик-Т» тривають судові суперечки.

Тендер на капітальний ремонт 4 кілометрів 40 метрів дороги державного значення, що пролягає через Горохів, Служба автомобільних доріг завершила ще 28 квітня 2021 року. Найнижчу ціну за ці роботи запропонувало зареєстроване в Ковелі ТОВ «Волиньдорбуд» – 88 мільйонів гривень. Проте переможцем визнали ТзОВ «Шляховик-Т» зі Львова, з яким 19 травня уклали договір. Свої роботи воно оцінило в 93 мільйони 999 тисяч 990 гривень.

Західний офіс Держаудитслужби за результатами проведеного моніторингу у червні 2021 року виявив порушення у проведенні тендеру: Не відхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону; відхилення тендерних пропозицій на підставах, не передбачених законом або не у відповідності до вимог закону.

Як випливає з відповіді Служби автодоріг у Волинській області Валентині Магурчак, щодо законності укладеного договору з ТзОВ «Шляховик-Т» тривають судові суперечки.

Читайте також: На Волині судять адвоката, який домовлявся зі слідчим у кримінальній справі

Реклама Google

Telegram Channel