Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
За чисте повітря: у школах волинського міста встановлюють рекуператори

Буде, чим дихати.

Фото Володимир-Волинської міськради.

За чисте повітря: у школах волинського міста встановлюють рекуператори

Роботи тривають в освітніх закладах Володимира

У школах міста встановлюють рекуператори для очищення повітря. Роботи виконуються в межах проекту «Боротьба з пандемією COVID-19», що фінансується за рахунок коштів уряду Федеративної Республіки Німеччина. Проектом передбачено встановлення 120 рекуператорів, по 24 у кожному з п’яти навчальних закладів нашого міста. Вартість проекту 49937 євро, йдеться на сайті Володимир-Волинської міськради.

Рекуператори належать до припливно-витяжних систем. Такий прилад діє в обох напрямках: забирає відпрацьоване повітря з приміщення, випускає його зовні та бере свіже повітря з вулиці. Така система провітрювання класів забезпечить економічно-раціональне використання теплової енергії та профілактики вірусних захворювань через системне надходження кисню у замкнуті приміщення – класи у яких школярі проводять 80% свого активного часу.

Проектом передбачено встановлення 120 рекуператорів, по 24 у кожному з п’яти навчальних закладів нашого міста. Вартість проекту 49937 євро.

Варто зазначити, що кінцевою метою проекту є забезпечення більшості шкільних класів вентиляційними системами, необхідними для запобігання та профілактики респіраторних захворювань, в тому числі COVID-19.

Читайте також: На Волині нову сільську школу за 120 мільйонів відкрили і одразу закрили. Хто винен?

Telegram Channel