Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чому Ігор Палиця наїжджає на союзників України?

Заяви пана Палиці про зовнішнє управління Україною доволі співзвучні із російськими пропагандистськими штампами.

Фото Jzod/Вікіпедія.

Чому Ігор Палиця наїжджає на союзників України?

Лідер партії «За майбутнє», нардеп від Волині Ігор Палиця теж став в ряд тих політиків, які говорять про надмірність потужної дипломатичної та інформаційної хвилі, яку здійняв західний світ, насамперед США та Британія, щодо ймовірного масштабного нападу Росії на Україну

«Поки нас усі лякають війною, поки наші іноземні «партнери» розповідають про те, що треба втікати, виїздити, вивозити сім’ї дипломатів, фінансові ринки на це дуже чутливо реагують. І країна може опинитися в ситуації, коли загроза фінансової загибелі буде набагато реальнішою, ніж загроза, що хтось на нас нападе», – заявив Ігор Палиця.

Мені здається, що щодо «фінансової загибелі» через «паніку» і активну допомогу нам Заходу перебільшує якраз пан Палиця. Загибель, і не тільки фінансова, точно гарантована якраз в іншому випадку - якщо той «хтось» таки нападе.

Нашій державі, яка 8 років перебуває в активній фазі війни з Росією, така увага Заходу, без сумніву, лише на руку. Багато хто любить дорікати Володимиру Зеленському його фразами типу «закінчив війну в мозку», «прибрати лінію розмежування в голові». Але «розруха в головах», картинка світу, яку малює собі людина, справді має вкрай важливе значення в сучасних гібридних війнах, інакше б російські пропагандисти не лізли б так зі шкіри.

Тож в інтересах Києва, щоб ми сприймались і реально були частиною саме вільного світу, того, де, до речі, Ігор Палиця проводить чимало свого часу.

Так-от, завдяки інформаційній активності західних держав до України прикута велика увага у світі, а в громадській свідомості суспільств багатьох країн закріплюється чітке розуміння, що демократична Україна протистоїть агресивній Росії, яка виглядає неадекватною державою-терористом. І тут все просто: якщо суспільна думка цивілізованого світу буде на нашому боці, то їхні політики будуть рахуватися з цим і більш активно підтримуватимуть Україну.

 По-друге, світ дедалі більше сприймає нашу війну з Росією не просто як регіональний конфлікт, а як точку, де демократія протистоїть авторитарним та диктаторським режимам. Так воно і є. Згадайте хоча б позицію авторитарного Китаю, який погодився із захцянками фашистської Росії щодо нерозширення НАТО і зони впливу. Тож в інтересах Києва, щоб ми сприймались і реально були частиною саме вільного світу, того, де, до речі, Ігор Палиця проводить чимало свого часу.

А щодо інвесторів, які нібито тікають, то коли Україна буде стабільною та захищеною, то й інвестори нікуди не подінуться. Головне - щоб їх свої доморощені рейдери не розлякали. Так звана паніка Заходу – це ліки для хворого, коли  справді можливі і побічні ефекти, але вони, по-перше, минучі, а по-друге, головне , що  весь організм залишиться живим. У нашому випадку – Україна стане сильнішою, отримає підтримку союзників і, можливо, це зможе стримати Москву від нового нападу.

Читайте також: У розпалі – велике будівництво... маленької копії Росії​.

Тому коли наша влада починає дорікати Заходу в нібито перебільшенні загрози (хоча яке тут перебільшення, якщо московська орда реально оточила нас і з суші, і з моря), то необачно ллє воду на російський млин. Тепер улюблене заняття кремлівських пропагандистів і чиновників - розповідати, що з їхнього боку загрози нема: мовляв, сам Зеленський сказав!

І от ще й лідер партії «За майбутнє» вирішив підлити бензину в цей антизахідний вогник. Втім, Ігор Палиця робить це вже не вперше. Його раніші заяви про зовнішнє управління Україною теж доволі співзвучні із російськими пропагандистськими штампами. Виглядає як бажання всидіти «пасереєінкє» між Заходом та Росією, а кров, як казав Ігор Коломойський, забудеться.

Не вийде, - це довели усі роки незалежності. Альтернативи співпраці із Заходом нема. Точніше є, але вона навряд чи влаштує нас – розчинення України в «рускам мірє».

Telegram Channel