Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Внаслідок артилерійського обстрілу з боку російських окупантів загинув український офіцер

Немає слів...

Ілюстрація facebook.com

Внаслідок артилерійського обстрілу з боку російських окупантів загинув український офіцер

Це сталося близько 7 години ранку біля селища Миронівське Бахмутського району Донецької області

Внаслідок ворожого обстрілу на сході України у суботу загинув військовий ООС капітан Антон Сидоров.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на пресцентр ООС, штаб ООС у коментарі для преси.

«Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав осколкове поранення несумісне з життям», - йдеться у повідомленні...

Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав осколкове поранення несумісне з життям.

Разом з тим, у штабі ООС повідомили, що військовослужбовець 30 омбр, капітан Антон Сидоров, загинув близько 7 години ранку біля селища Миронівське Бахмутського району Донецької області під час обстрілу.

Обстріл вівся з напрямку Нижнє Лозове 2 АК ЗФ РФ (2 мсб  7 омсбр) в напрямку Миронівське по позиціях ЗС України із застосуванням артилерії калібру 122 мм, було здійснено 15 пострілів.

Сидоров, 1987 року народження, був помічником начальника штабу – начальником розвідки 3 мб 30 омбр (військова частина А0409).

Він отримав осколкове поранення в голову, не сумісне з життям.

Загалом станом на 9 годину ранку 19 лютого з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню, 16 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем.

Окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

У пресцентрі ООС заявили, що окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних Сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб в подальшому звинуватити українських захисників в обстрілах мирних мешканців.

«Наголошуємо, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Львів та Рівне бомбитимуть, а Луцьк – ні? (Карта).

Telegram Channel