Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Скільки заплатили волинські диверсанти?

Нам вистачає що гасити і після путінських ракет...

Фото із сайту youtube.com.

Скільки заплатили волинські диверсанти?

3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану, йдеться в повідомленні Волинської військової адміністрації

Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак знижують обороноздатність країни.

До управління ДСНС у Волинській області лише за одну добу 16 березня надійшло майже два десятки звернень про пожежі, спричинені спалюванням сухостою. Відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Розслідування через підпал трави у ніч з 15 на 16 березня ведеться, зокрема, у Зимненській громаді Володимир–Волинського району.

«Всупереч заборонам горе-господарі продовжують палити суху траву, провокуючи виникнення масштабних пожеж. Їх не спиняє ні те, що пожежі внаслідок підпалів можуть вийти з-під контролю, ні навіть введення воєнного стану в Україні.

Їх не спиняє ні те, що пожежі внаслідок підпалів можуть вийти з-під контролю, ні навіть введення воєнного стану в Україні.

«Від ворожих бомб палає українська земля, а місцеві палії допомагають нищити навкруги усе живе! І ресурси, які могли б використовуватись для надання допомоги людям, котрі страждають від нападу агресора, ми повинні витрачати на ліквідацію наслідків навмисних підпалів», — висловився з цього приводу очільник громади В ’ячеслав Католик.

Головне управління ДСНС України у Волинській області оприлюднило прізвища людей, яких в березні цього року притягнули до відповідальності за спалення сухої трави на значній площі, що спричинили, зокрема, загоряння господарських будівель, дачних будинків.

На 3060 гривень оштрафовано: І.А. Осипчука — с. Бобли Ковельського району, В. С. Кроля — м. Ковель, І.І. Гасюка — с. Годинь Ковельського району, В. П. Сидорука — с. Оса Ковельського району.

Під час рейдів встановлено осіб, які випалювали суху рослинність. До адміністративної відповідальності притягнуті такі порушники: С. Д. Клімук — м. Ковель, О. В. Дрозд — с. Ростань Ковельського району.

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Читайте також у нас: ««Дід 78 років взяв «коктейль молотова» і підпалив «Град», - міський голова Баштанки Береговий (Відео)​».

Telegram Channel