Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Жмеринка за допомогою Луцька ударила по путіну!

Волинь-нова

Жмеринка за допомогою Луцька ударила по путіну!

Маємо першого волонтера, який заробив 200 гривень завдяки своєму інтелекту, – це Анатолій Скальт із Вінниччини

«Гранатобуз із секретом-2»

«Не все те золото, що блищить»; антилюбов; гола й одягнута; «грілка»; №2; особлива сестра відомої квіткової рослини, чоловіка якого іменують по-іспанському; лікарка – і травматологиня, і процедурниця, хоч і колишня отрута; українська повстанка; наочність для стратега, друг якого носить апостольське ім’я… Донька землі, навіть вогню, яка продовжила себе вже і в космосі.

Поєднайте ці, на перший погляд, непоєднувані порівняння – і ви впізнаєте її.

Що ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь «Картопля» (кілька підказок для розгадування: «№2 – другий хліб», планування бою за допомогою бульбин від Чапаєва і Петьки, «Любов не картопля, не викинеш у віконце...») ми отримали лише від одного учасника – Анатолія Скальта із міста Жмеринки Вінницької області.

Віват, пане Анатолію! Ваші чесно зароблені 200 гривень (100 – від «Волині-нової» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні») ми перерахуємо на підтримку Збройних сил України. А від нас до вас надійде маленький подарунок із Волині.

Призові кошти в конкурсі ми перерахуємо на допомогу українській армії і вкажемо ваше ім’я як волонтера-благодійника.…

Що ж, переможця оголосили – час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

«Гранатобуз із секретом-5»

Ласо, забрало, телефон, коні, велосипед... Ці речі не раз згадуються в цьому всесвітньо відомому творі, головний герой якого носить прізвисько, що нагадує нам твір Івана Карпенка-Карого. А народився він у краї, який у називному відмінку однини можна скласти за допомогою такого алгоритму: н(2), и(1), у (1), о(1), т (2), к(3), е(1).

А ще в цьому творі – першій машині часу в літературі – згадується вид спорту, який мав замінити жорстокі баталії – тодішню моду. Він дуже популярний і нині в країні, яка є нашим великим другом. Але не в Україні.

Що за назву спорту ми заховали в гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 8 травня (включно) тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Гранатомет» (Галина Гармата)). Цей номер і братиме участь у щотижневому жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від «Волині-нової» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, як одна. Ці кошти ми перерахуємо на допомогу українській армії, вказавши ваше ім’я як волонтера-благодійника…

Б’ємо путіна на всіх фронтах!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також на volyn.com.ua: ««Життя людського строки стислі. Немає часу на поразку»​».

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel