Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
«Це ляпас Україні», – дипломат про заборону української символіки в Берліні

Влада Берліна заграє з росією?

Фото Pixabay.

«Це ляпас Україні», – дипломат про заборону української символіки в Берліні

Гостра риторика у контексті українсько-німецьких відносин звучить не вперше

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що рішення влади Берліна заборонити прапори та символіку України на заходах 8-9 травня – це ляпас Україні та українському народу. Про це він сказав в інтерв'ю редакційної мережі «Німеччина» (RND), передає УНН.

На цьому фоні всі запевнення Німеччини у солідарності з Україною виглядають порожнім звуком.

«Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила 8 та 9 травня носіння прапорів, пов'язаних із Україною. Це ляпас Україні та ляпас українському народу… Це не лише свідчить про відсутність такту, а й є катастрофічним політичним рішенням», - сказав Мельник.

Мельник заявив, що на цьому фоні всі запевнення Німеччини у солідарності з Україною виглядають порожнім звуком.

«Про те, що публічне носіння українського прапора у федеральній столиці заборонено, як і російського, під яким день і ніч скоюються найстрашніші військові злочини проти мирного населення України та десятків тисяч українців, жінок та дітей, холоднокровно вбитих, це величезний скандал, - сказав Мельник.

Посол сказав, що можна зрозуміти зусилля поліції щодо безпеки. Але те, що нація-жертва і винуватці прирівнюються один до одного, просто обурливо».

Дипломат закликав мера Берліна Франциску Гіффі та сенатора від внутрішніх справ Іріс Шпренгер «негайно скасувати це сумнівне рішення».

Раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник раніше звинуватив президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра у надмірній близькості до росії на тлі війни в Україні. В інтерв'ю німецькому виданню Der Tagesspiegel він звинуватив політика «у павутинні контактів» з країною-терористом.

Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Telegram Channel