Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У День пам’яті та примирення горохівчани молилися за перемогу над рашистською ордою (Фото)

Україна пам'ятає справжню історію.

Фото Василя ГРИБА.

У День пам’яті та примирення горохівчани молилися за перемогу над рашистською ордою (Фото)

Недільне Богослужіння у Свято-Вознесенському храмі Горохова закінчилося Хресною ходою на Пагорб Слави

Зазвичай 8-9 травня на цьому меморіалі відбуваються великі урочистості на честь найбільших державних травневих свят. Цьогоріч через війну мітинг-реквієм був скромнішим за масштабами.

– Декан Горохівського благочиння Волинської єпархії ПЦУ митрофорний протоієрей о. Андрій Сидор, здавалося, говорив вустами кожного українця. Наших сердець торкнулися його слова про мир та духовне єднання в народній війні проти російських окупантів, - поділилася емоціями секретар Горохівської міської ради Наталія Ковальчук.

 

 

Учасники мітингу-реквієму на чолі з Горохівським міським головою поклали квіти до вічного вогню на Пагорбі слави, на могили загиблих у боях за визволення Горохівщини, біля плит із викарбуваними іменами полеглих солдатів.

Духовний наставник горохівчан разом із хористами Свято-Вознесенського храму традиційно відслужив панахиду.  Учасники мітингу-реквієму на чолі з Горохівським міським головою поклали квіти до вічного вогню на Пагорбі слави, на могили загиблих у боях за визволення Горохівщини, біля плит із викарбуваними іменами полеглих солдатів. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

 

Авторкою сценарію і ведучою скорботних хвилин була бібліотекарка Горохівської міської бібліотеки Світлана Погудіна.

Сьогодні ж начальник управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради Ігор Довмат і головна спеціалістка відділу соціального захисту Світлана Швед завітали до 88-річного ветерана ОУН-УПА, горохівчанина Павла Івчука. Господар дуже зрадів гостям. У дружній розмові було багато спогадів і міркувань про переможну долю України.

А напередодні 8 травня ветеранам Другої світової війни Горохівщини подякував за боротьбу голова Горохівської міської ради Віктор Годик.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel