Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Росія примушує дітей у Мелітополі носити георгіївські стрічки і вчити «віршики» про війну

рф намагається «перевиховати» українських дітей.

Фото inform.zp.ua.

Росія примушує дітей у Мелітополі носити георгіївські стрічки і вчити «віршики» про війну

Такі дії вчиняють директори шкіл, які співпрацюють з окупаційними військами

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини з приводу примусу окупантами дітей у Мелітополі одягати георгіївські стрічки та вчити «віршики» про війну.

Про це вона повідомила у Facebook, передає УНІАН.

Такі дії вчиняють директори шкіл, які співпрацюють з окупаційними військами.

Денісова зазначила, що зі ЗМІ стало відомо про подібні методи «перевиховання» українських дітей у захопленому окупантами Мелітополі Запорізької області.

«Такі дії вчиняють директори шкіл, які співпрацюють з окупаційними військами. Педагоги поширюють у мережі дитячі тематичні малюнки та відео школярів, які декламують віршики про війну з георгіївськими стрічками на грудях. Є інформація, що зазначене вчиняється без згоди батьків», - написала омбудсмен.

Денісова наголошує, що таке навʼязування рашистської ідеології у закладах освіти спрямоване на знищення української ідентичності у свідомості дітей.

«Ці дії є порушенням статті 29 Конвенції ООН про права дитини, в якій передбачено, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до її батьків, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, в якій дитина проживає, країни її походження. Зазначене є прямим доказом вчинення геноциду щодо українського народу. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та врахувати факти порушення Росією прав дітей в Україні», - додала обмудсмен.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel