Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Бабка з радянським прапором», якій росіяни ставили пам’ятники, тепер проклинає окупантів

Червоні прапори, георгіївські стрічки та зігнані для святкування активісти МГЄР (Молодої гвардії «Єдиної росії») в Маріуполі — картинка для путіна про те, що «спецоперація» проходить успішно.

Фото із сайту tsn.ua.

«Бабка з радянським прапором», якій росіяни ставили пам’ятники, тепер проклинає окупантів

Разом із буквою зет та георгіївською стрічкою одним із символів путінської пропаганди і російської окупації стала літня жінка з України, яка вийшла до українських (!) військових із червоним прапором. Наші захисники зрозуміли, що пенсіонерка через свій поважний вік уже не може відрізнити ЗСУ від російських загарбників, і допомогли їй продуктами. Але в росії бабку почали вихваляти і навіть ставити їй пам’ятники

Ця історія насправді реальна і сталася вона під час звільнення одного з українських населених пунктів. Тоді до наших бійців вийшла мешканка села, у руках вона тримала радянський прапор. Пенсіонерка переплутала ЗСУ з російською армією і вітала їх з окупацією. «Ми вас дуже чекали. І молилися за вас і за путіна… весь народ», — заявляла жінка. Натомість українські військові з розумінням поставилися до її віку і дали продуктів в обмін на прапор СРСР. Після цього бійці демонстративно пройшлися по радянському символу.

Відео швидко підхопили російські пропагандисти. Сюжети про «українську бабусю» почали показувати на багатьох каналах. Її називали «хороброю жінкою, яка не побоялася вийти до ЗСУ із радянським прапором». Пенсіонерка швидко стала символом «підтримки росії» у ворожій пропаганді, оскільки повторила їхні наративи про «діди воювали» та «утискають російську мову» (притому, що український захисник розмовляв із жінкою російською).

У різних ворожих містах почали випускати газети з «бабусею», малювати її на стінах, робити скульптури. Банери з «прапороносною пенсіонеркою» загарбники вішали і на наших окупованих територіях. При цьому російські пропагандистські ЗМІ навіть не розібралися, що це за людина і звідки вона, — одні пишуть, що «з Донбасу», інші повідомляють, що «знайшлася у селі на Харківщині, за 12 км від кордону з росією». В окупованому Маріуполі загарбники також у першу чергу поспішили звести страшний чорний пам’ятник «бабці з прапором радянського союзу».

Якось непомітно відійшли в бік «рускій мір, рускій флаг і рускій язик», а замість них назовні поліз 
совок. 

Те, що в росії напівбожевільну людину зробили символом «спецоперації», має своє пояснення. Якщо хтось помітив, у рашистської армії за два місяці війни змінилися пріоритети. Якось непомітно відійшли в бік «рускій мір, рускій флаг і рускій язик», а замість них назовні поліз совок. Червоні прапори, радянські нашивки, радянська ідеологія. Ностальгія за СРСР? Що в першу чергу роблять російські окупанти у захоплених містах? Ставлять на центральних площах демонтованого леніна. От вам! Ви пам’ятники зносили, а ми їх повертаємо. Тим часом власне ленін з рускім міром та триколором асоціюється слабо. Він абсолютно радянський символ.

У російському Бєлгороді встановили пластиковий пам’ятник «українській бабусі з радянським прапором». Проте вже наступного дня скульптуру прибрали, тому що місцеві жителі почали залазити на неї.
У російському Бєлгороді встановили пластиковий пам’ятник «українській бабусі з радянським прапором». Проте вже наступного дня скульптуру прибрали, тому що місцеві жителі почали залазити на неї.

 А бабка і є бабка. Відрижка минулого, знак російського нашестя, героїня карикатур. «Яка перемога — такий і символ», — кажуть про це одні користувачі соцмереж. «Самі не жили і вам не дамо», — продовжують інші. Тепер в одному ряду з культом путіна, нової свастики Z стоїть і старече недоумство.

Коли верстався номер, стало відомо, що одіозною «бабкою з прапором» виявилася жителька Харківщини Ганна Іванова. Але тепер вона вже розкаюється в своєму вчинку і кляне російську армію, яка розбомбила її хату. 

Читайте також: Чорнобаївка: навіщо путін 18 разів кидав своїх солдатів у м’ясорубку

Telegram Channel