Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Військові кораблі Китаю вторглись у територіальні води Японії: на сигнали не реагують

Те, що ситуація напружена – очевидно.

Фото з відкртих джерел.

Військові кораблі Китаю вторглись у територіальні води Японії: на сигнали не реагують

Військових кораблі Китаю увійшли до прибережної зони островів Сенкаку у Східно-Китайському морі, які контролюються Японією.

Чотири патрульні кораблі уже кілька годин перебувають в зоні, яку Японія вважає своїми територіальними водами. Про це повідомляє 24 канал.

Японська берегова охорона направила кілька попереджень із вимогами покинути зону, однак будь-яких інших дій поки що не робить.

Китай не полишає спроб захопити «спірні острови» 

Китай не полишає спроб захопити «спірні острови» . Китай не визнає встановлену Японією межу між економічними зонами у Східно-Китайському морі та вимагає віддати йому острови Дяоюйдао.

До 1895 року острови належали імперіалістичному Китаю, але після програшу у війні з Японією, контроль над ними отримало Токіо.

У адміністративному устрої острова Секаку входять до південної префектури Окінава. Китайські кораблі систематично входять у води Японії

Китайські кораблі уже не вперше демонстративно заходять у прибережну зону біля островів Сенкаку і проводять там кілька годин, після чого повертаються в нейтральні води. Досі це не призводило до озброєних інцидентів.

12 травня в Токіо відбувся саміт Японія – ЄС. У підсумках саміту висловлювалося занепокоєння посиленням активності китайських військових у Східно-Китайському морі, зокрема у Сенкаку.

Водночас у МЗС Китаю заявили, що острови є невід'ємною частиною країни.о слова, Міноборони Китаю заявило, що ніколи не потерпить незалежності Тайваню. Там також наголосили, що це лише внутрішнє питання. І що більше втручатимуться США та Японія, то жорсткішою буде реакція Китаю. Однак, союзники Тайваню – США – погрожують КНР санкціями у випадку спроби розв'язати конфлікт силовим шляхом.

Нагадаємо також, що Японія ввела санкції проти Росії. Держава також погодилася на нафтове ембарго. Водночас попри деякі побоювання, Китай не підтримав Росію у війні проти України, однак не поспішає накладати санкції проти країни-агресорки.  Те, що ситуація напружена – очевидно.

Читайте також: Син в окупації, дім зруйнований: історія українки, яку розлучили з родиною на останньому місяці вагітності


 

Telegram Channel