Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Україну незабаром може потрапити новий штам COVID

Бережіть себе та рідних.

Фото: nov-rada.gov.ua.

В Україну незабаром може потрапити новий штам COVID

Людей закликають дотримуватися всіх рекомендацій безпеки та захисту

В Україні може з'явитися новий COVID-штам, який вже вирує в Китаї, повідомляє «Дивогляд«. 

Пандемія коронавірусу продовжує прогресувати попри те, що багато людей забули про неї. Особливо це стосується українців. Але не варто нехтувати дотримуванням всіх необхідних засобів безпеки та дезінфекції, адже на підході ще один агресивний варіант ковіду.

Голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що штам коронавірусу, який наразі вирує в Китаї, вже незабаром може дістатися й України.

«На жаль, ми не подолали COVID-19. Люди хворіють. Ті, хто звертається по тестування… Іноді на добу ми виявляємо до шести, семи тисяч нових випадків «ковіду». Ми сьогодні бачимо дуже погані новини з Китайської Республіки, де вже вирує новий штам. І дивлячись на те, що як раніше, як після Китаю цей штам з’являвся в Європі, маємо розуміти, що до нас він теж прийде», – сказав Радуцький в ефірі телемарафону.

Мешканцям України радять з особливою увагою дотримуватися всіх рекомендацій безпеки. Не нехтуйте захисними масками, дотримуйтеся дистанції та користуйтеся антисептиками. 

Дивлячись на те, що як раніше, як після Китаю цей штам з’являвся в Європі, маємо розуміти, що до нас він теж прийде.

Сьогодні небезпека коронавірусу ще більша, ніж раніше, оскільки «багато людей на фронті, та багато людей на окупованих територіях, зараз не мають можливості здати тести на коронавірус», а отже можуть не знати про свою хворобу.

Разом із цим, не варто забувати й про проходження повного курсу вакцинації від COVID-19. Приємною новиною є те, що в разі захворювання пацієнту зможуть дати спеціальні ліки проти вірусу SARS-Cov-2. 

«Так, це нові ліки Pfizer, міністр Ляшко казав, що вони є в Україні – «Ремдесивір» і все інше. Тому сьогодні нашим лікарям легше, ніж два роки тому, боротися з цим недугом. Але я б все ж таки не забував про правила соціальної дистанції. Я розумію, що маски сьогодні це вже не дуже реально, але хоча б соціальна дистанція, обробка рук, це нікому не завадить. І не тільки від «ковіду», – зазначив Радуцький.

Читайте також: 8-річному лучанину потрібна операція: родина просить про допомогу (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel