Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У світі підтвердили під сотню випадків мавпячої віспи

ВООЗ очікує виявити ще більше випадків.

Фото: GETTY.

У світі підтвердили під сотню випадків мавпячої віспи

На тлі зростання кількості випадків мавпячої віспи ВООЗ розширює епіднагляд у країнах, де це захворювання зазвичай не трапляється, і очікує виявити ще більше випадків

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на  ВООЗ, Reuters і на представника ВООЗ Девіда Хейманна.

Станом на суботу в 12 державах, які не є ендемічними для вірусу, було зареєстровано 92 підтверджені випадки та 28 імовірних випадків мавпячої віспи. Найбільше підтверджених випадків - у Британії, Іспанії та Португалії. Як зазначається, багато з поточних випадків зафіксували у клініках сексуального здоров'я.

Найбільше підтверджених випадків - у Британії, Іспанії та Португалії. Як зазначається, багато з поточних випадків зафіксували у клініках сексуального здоров'я.

- Віспа мавп – рідкісна інфекція, яка здебільшого поширюється дикими тваринами в частинах Західної або Центральної Африки.

- Це зазвичай є легким вірусним захворюванням, серед симптомів – лихоманка та характерні висипи. Його іноді плутають з вітряною віспою.

- Хвороба зазвичай поширюється при тісному контакті і рідко поширюється за межі Африки, тому ця серія випадків викликала занепокоєння.

- Малоймовірно, що ВООЗ оголосить надзвичайну ситуацію у сфері громадського здоров’я, як це було з COVID-19.

- Вакцина Bavarian Nordic знижує ризик захворювання людини на 85%. Якщо людина отримує укол протягом 4 днів після зараження, вакцина може змінити перебіг інфекції та покращити прогноз.

Читайте також: «Одягатися треба тепліше»: відомий синоптик попередила українців про похолодання.

Реклама Google

Telegram Channel