Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Військовий медик з Волині розповів, як потрапив під обстріл орків, евакуюючи поранених

Медику вдалося врятуватися і вивезти поранених.

Фото зі сторінки Олексія Кушнєра у Facebook.

Військовий медик з Волині розповів, як потрапив під обстріл орків, евакуюючи поранених

Лучанин Олексій Кушнєр розповів, що рашисти свідомо цілять у медиків

Волинянин розповів на своїй сторінці у фейсбуці, що після повернення з чергового «рейсу», довелось оперативно виїжджати на наступну евакуацію поранених. На місці в автомобіль Олексія Кушнєра вистрілили із протитанкової керованої ракети. На щастя, орки промахнулися.

Це був ПТУР, протитанкова керована ракета, нас чекали, їм всерівно на наші червоні хрести, вони знають, що якщо нас не буде, то ще більше наших поляже.

«І тут на сусідньому горбку вибух і чорний дим в гору… Погано, значить свинорилі когось з наших все ж дістали.

Наказ по рації: «Висувайтесь, є поранені, швидко», «++».

І ми вже летимо в місце де піднімається стовб диму. Під‘їжджаємо – Цитрамон вискакує щоб починати роботу, я ж маю розвернутись «на вихід» та приєднатись до його. Кількість постраждалих як і важкість травм поки не є зрозуміла.

Одна секунда, я розвертаюсь і ховаю авто за невеликий насип, і коли вже відкриваю двері чую пронизливий свист. По нас! Не встигаю навіть впасти, так і присів біля авто.

Оглушливий вибух. Видно місце приходу за три метри від мене. Я ніби живий, перевірив - цілий. Дві перші думки - «де осколки?», «якщо і Тарасєвича зацепило то мені срака, одному працювати не реально». Кричу - «Я цілий, а ти», чую - «І я цілий, ото йо*нуло!!!!».

Тарас біжить до мене, ми лежимо і чекаємо наступних приходів, паралельно дізнаємось де постраждалі – вони самостійно почали відходити до асфальту.

Домовляємось – я заскакую в авто, завожу, тоді Тарас приєднується і ми валим звідси. Все вдається, і ми вже женемось по ґрунтовці ловлячи кожну яму. По*уй, життя важливіше техніки. Авто це розуміє і витягує нас звідти.

Вискакуємо на асфальт, забираємо трьох, травми різні, але жити будуть. Летимо на госпіталь…

І вже на під‘їзді до міста я зрозумів, що це було. Це був ПТУР, протитанкова керована ракета, нас чекали, їм всерівно на наші червоні хрести, вони знають, що якщо нас не буде, то ще більше наших поляже.

Але ми є. І ми ї*ашим. А свинорилі знову скошували прутня», – написав Олексій Кушнєр.

Читайте також: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel