Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Бутусов звинуватив Безуглу в брехні та збирається до суду

Журналіст вважає слова нардепки, щоб СБУ «щось зробила» щодо нього, незаконною вказівкою.

Фотоколаж із сайту porohobot.net.

Бутусов звинуватив Безуглу в брехні та збирається до суду

«Я можу сказати своє оціночне судження – Мар'яна Безугла збрехала»

Журналіст Юрій Бутусов називає брехнею звинувачення нардепа від «Слуги народу» Мар’яни Безуглої і вважає незаконною вказівкою її про те, що СБУ має «щось зробити» щодо нього.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Пряма мова: «Я це повністю відкидаю (звинувачення Безуглої в публікації таємної інформації – ред.). І я не просто це відкидаю, а я вимагаю, щоб пані Мар'яна, член комітету з оборони, безпеки та розвідки Верховної Ради, якщо вона володіє інформацією, хоча б не тонну, а пару грамів з таємної інформації, яку я начебто розголосив, яка дійсно завдає шкоди державній безпеці, то я вимагаю в неї негайно передати ці матеріали до СБУ і від СБУ порушити карну справу і дати мені можливість таким чином захистити мої інтереси в суді».

«Я можу сказати своє оціночне судження – Мар'яна Безугла збрехала. Але які факти і що саме вона мені закидає – ми не знаємо цього. Заяви нема, кримінальної справи нема, СБУ мені не телефонує».

«Я можу сказати своє оціночне судження – Мар'яна Безугла збрехала. Але які факти і що саме вона мені закидає – ми не знаємо цього. Заяви нема, кримінальної справи нема, СБУ мені не телефонує».

Деталі: Бутусов вважає слова Безуглої, щоб СБУ «щось зробила» щодо нього, незаконною вказівкою.

«Це взагалі абсолютно незаконна вказівка. Народний депутат правлячої партії відверто погрожує Службі безпеки проблемами і перезавантаженням, називає СБУ гнилою системою через те, що вона зі мною не розбирається і погрожує перезавантаженням, якщо СБУ зі мною не розбереться. При чому невстановленим в її пості шляхом», – зазначив він.

Бутусов додав, що шукатиме юристів, які зможуть представляти його інтереси і «будемо з'ясовувати, що значить розібратись, які дії СБУ». Він зазначив, що СБУ до нього досі не зверталася.

Журналіст також повідомив, що виїхав із Сєвєродонецька після усної заборони «якогось начальника, який у нас керує бойовими діями» щодо відвідування Бутусовим військових частин на передовій.

«Я зараз думаю, яким чином мені туди повернутися, отримати відміну цього розпорядження. Я зараз буду письмово звертатись», – сказав він.

Передісторія:

27 травня нардеп від «Слуги народу» Мар’яна Безугла написала: «Якщо Служба безпеки України нічого не зробить щодо Юрія Бутусова, який постійно безкарно викладає тонни інформації щодо наших військових, позицій, оперативної обстановки, розхитує, дезорієнтує і підіграє Росії, вважатиму, ніяка поступова реформа вже немає сенсу». При цьому вона не уточнила, що саме має зробити щодо Бутусова СБУ і за які саме порушення.

Бутусов на це відповів, що Безугла «намагається уникнути відповідальності за свої дії та бездіяльність напередодні вторгнення», а також нагадав, що 24 травня він розкритикував законопроєкт Безуглої щодо надання права командирам розстрілювати військовослужбовців за невиконання наказів у бойовій обстановці.

Читайте також на volyn.com.ua: ««Скільки пірс можна називати «старий» – ​нехай тепер він буде «рушниковий» (Фото)​».

Telegram Channel